ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΕΜΠΟ ΤΗΣ “COSCO”: Παράνομη κρίθηκε η απεργία 6/6 – Νέα 24ωρη απεργία κήρυξε το Ε. Κ. Πειραιά – ΠΑΜΕ: Κάτω τα χέρια από τους λιμενεργάτες της “COSCO”!

Παράνομη κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Πειραιά η απεργία που έχουν κηρύξει για την Τετάρτη 6 Ιούνη από τις 6 π.μ. οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της «COSCO», οι οποίοι συνεχίζουν τον αγώνα για την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ, για μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για την ένταξή τους στα ΒΑΕ και για τη λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Οι εργαζόμενοι στις 9.30 π.μ. θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση για να καθορίσουν την πορεία τους.

Ωστόσο το Εργατικό Κέντρο Πειραιά αποφάσισε την κήρυξη απεργίας στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ από τις 6 π.μ. της Τετάρτης ως τις 6 π.μ. το πρωί της Πέμπτης.

Σημειώνεται ότι η εργοδοσία κατέθεσε νέα αγωγή σήμερα, ζητώντας να κηρυχτεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική και αξιοποιώντας το αντιλαϊκό νομοθετικό οπλοστάσιο που συντηρεί και αξιοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η αγωγή, η οποία κατατέθηκε από την «Dport» και μια ακόμη θυγατρική της «COSCO» με την επωνυμία «Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά ΑΕ», εκδικάστηκε με διαδικασίες εξπρές.

ΠΑΜΕ : Κάτω τα χέρια από τους λιμενεργάτες, τους εργαζόμενους της «COSCO»!

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ για τους λιμενεργάτες, τους εργαζόμενους της «COSCO», αναφέρει:

«Ρεκόρ στη βιομηχανία κήρυξης παράνομων απεργιών εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες στον Πειραιά με αφορμή τις απεργιακές αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργατών της “COSCO” στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, οι οποίοι συνεχίζουν τον αγώνα για την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ, για μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για την ένταξή τους στα ΒΑΕ και για τη λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Οι ευθύνες του ίδιου του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για τις αντιδραστικές δικαστικές αποφάσεις που βγαίνουν κατά παραγγελία της εργοδοσίας, αποκαλύπτουν για μια ακόμη φορά πώς αντιλαμβάνονται όλοι μαζί και από κοινού τη “δίκαιη ανάπτυξη”. Μπροστά στην προάσπιση της επένδυσης της πολυεθνικής “COSCO”, δεν χωρούν όχι μόνο τα εργασιακά δικαιώματα, αλλά ούτε το δικαίωμα να απεργείς και να διεκδικείς.

Γι’ αυτό και το Γενάρη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ενίσχυσε το οπλοστάσιο της εργοδοσίας, δημιουργώντας το νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να μπορεί μέσω των δικαστηρίων να βγάζει παράνομες τις απεργίες τη μία μετά την άλλη, να δυναμώνει την τρομοκρατία απέναντι σε εργάτες που διεκδικούν και αγωνίζονται. Θέλουν να επιβάλουν στο λιμάνι, αλλά και σε κάθε κλάδο και εργασιακό χώρο σιγή νεκροταφείου.

Η στάση ορισμένων ΜΜΕ, που είναι γνωστά για την αμέριστη στήριξη που δίνουν σε εργοδοσία και κυβέρνηση και που επέλεξαν τη γνωστή τακτική της συκοφαντίας και της προβοκάτσιας ενάντια στον αγώνα των λιμενεργατών, απλά επιβεβαιώνει το ρόλο τους και σε ποιους προσφέρουν υπηρεσίες.

Οι δικαστικές αποφάσεις θα μένουν στα χαρτιά όσο οι εργαζόμενοι με όπλο την αλληλεγγύη και το μαζικό, συλλογικό αγώνα για τα δικαιώματά τους, θα ορθώνουν ανάστημα, βάζοντας μπροστά τις δικές τους ανάγκες».