ΕΠΟ: Νέες εξελίξεις πυροδοτεί η παραίτηση Ζαγοράκη

Νέες εξελίξεις στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) προκαλεί η χτεσινή αιφνιδιαστική παραίτηση του Θοδωρή Ζαγοράκη από τη θέση του προέδρου, μόλις λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, σε μια κίνηση που προκάλεσε αίσθηση, μετέβη χτες το πρωί στα γραφεία της Ομοσπονδίας όπου και ενημέρωσε τους συμβούλους της ΕΠΟ για την απόφασή του να παραιτηθεί. To μεσημέρι και αφού είχε γίνει γνωστή στα ΜΜΕ η κίνησή του, ακολούθησε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτη, προκειμένου να ενημερώσει και την κυβέρνηση για την απόφασή του.

Θυμίζουμε πως ο Θοδωρής Ζαγοράκης, μέλος της Εθνικής ανδρών που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2004, αποτέλεσε την κυβερνητική επιλογή για τη θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας στις εκλογές την περασμένη άνοιξη. Η συγκριμένη επιλογή στηρίχθηκε και απ’ το λεγόμενο «BIG 4» του ελληνικού ποδοσφαίρου (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) και με τη στήριξή τους κατέβηκε τελικά ως μοναδικός υποψήφιος στις εκλογές της ΕΠΟ. Ενώ κατά τη θητεία του ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη Βουλή η περίφημη ολιστική μελέτη των FIFA – UEFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αν και ο ίδιος δεν έχει μιλήσει επισήμως για τους λόγους που ον οδήγησαν στην παραίτηση, ωστόσο, η κίνηση του φαίνεται να συνδέεται με τη νέα όξυνση αντίπαλων συμφερόντων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς και με ζητήματα διοίκησης εντός της Ομοσπονδίας, ενώ σίγουρα με την σειρά της θα δρομολογήσει νέες εξελίξεις.