ΕΡΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΣ-ΝΑΤ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ

Αγαπητέ συνάδελφε

Η ΠΕΣ-ΝΑΤ σε καλωσορίζει στη μεγάλη οικογένεια των απομάχων της θάλασσας και σε καλεί, με την εγγραφή σου αλλά και την συμμετοχή σου στη λειτουργία και τη δράση της Ένωσής μας, να ενισχύσεις τον κοινό αγώνα για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος των συνταξιούχων, των εργαζομένων, της λαϊκής οικογένειας.

Η  Ένωσή μας στα 38 χρόνια ύπαρξης και δράσης έκανε πράξη την ενιαία οργάνωση των συνταξιούχων ναυτεργατών, ανεξάρτητα από βαθμό και ειδικότητα, στη βάση των κοινών στόχων για την υπεράσπιση και προώθηση των οικονομικών και κοινωνικών συμφερόντων τους.

Στην τραγική κατάσταση, που μας έφεραν οι πολιτικές όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων η απογοήτευση είναι αυτοκαταστροφική, η επιλογή του μικρότερου κακού φέρνει τα χειρότερα και η ατομική διαμαρτυρία δεν είναι αρκετή. Η οργάνωση είναι καθήκον και υποχρέωση όλων απέναντι στον εαυτό μας και πολύ περισσότερο στα παιδιά μας.

Μετά την υπογραφή των 3ων μνημονίων με της τραγικές περικοπές που έχουν γίνει στις συντάξεις, την Υγεία και γενικότερα στις κοινωνικές παροχές πρέπει να αφήσουμε πίσω τυχόν αυταπάτες που σκόπιμα καλλιεργεί η κυβέρνηση για «δίκαιη Ανάπτυξη» για όλους και να διεκδικήσουμε ότι μας έχουν αφαιρέσει. Τίποτα δεν πρέπει να τους χαρίσουμε.

Μόνο το οργανωμένο ταξικό κίνημα των εργαζομένων, των συνταξιούχων μπορεί να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική και να διεκδικήσει, αξιοπρεπείς συντάξεις, την κατάργηση των χαρατσιών και της φοροληστείας, την δημιουργία ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας για όλους.

Στα πλαίσια αυτά η ΠΕΣ-ΝΑΤ συμμετέχει ενεργά με όλες τις συνταξιουχικές ενώσεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα πραγματοποιώντας μαζικές διαμαρτυρίες, συγκεντρώσεις και πορείες στα υπουργεία Εργασίας, Υγείας, Οικονομικών και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Για να σταματήσουμε να πληρώνουμε εμείς την κρίση, επιβάλλεται να αντισταθούμε οργανωμένα, μαζικά, ταξικά. Δεν χρωστάμε σε κανένα, όλος ο πλούτος που έχουν οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες είναι δικός μας και μας ανήκει.

Η όποια νέα ανάπτυξη που μας υπόσχονται -όποτε και αν έρθει- θα πατάει πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων. Η δική μας ελπίδα και προοπτική βρίσκεται σε μια διαφορετική ανάπτυξη, με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, όπως προτείνει το ταξικό εργατικό κίνημα, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία, η ΠΕΣ-ΝΑΤ.

Μέλη της Ένωσής μας γίνονται δεκτοί όλοι οι Συνταξιούχοι του ΝΑΤ, ανεξάρτητα  από τον τόπο κατοικίας τους. Για τις λειτουργικές ανάγκες της Ένωσής μας τα μέλη συνεισφέρουν 15 € κάθε χρόνο.

Η ΠΕΣ-ΝΑΤ εκδίδει Ενημερωτικό Δελτίο και το ταχυδρομεί προς τα Μέλη της, κάθε τρεις μήνες, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση. Για την εγγραφή σου συμπλήρωσε και ταχυδρόμησε την αίτηση που επισυνάπτουμε και την επιταγή για την συνδρομή σου.

Πειραιάς, Μάρτης 2018

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΣ-ΝΑΤ

Αίτηση Εγγραφής Μέλους ΠΕΣ-ΝΑΤ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΕΣ-ΝΑΤ

Καλούνται ΟΛΑ τα Μέλη της ΠΕΣ-ΝΑΤ να συμμετάσχουν στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Απολογισμός Δράσης 2017 και Προγραμματισμός Δράσης 2018
  2. Οικονομικός Ισολογισμός 2017 και Προϋπολογισμός Έτους 2018
  3. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής για το Οικονομικό Έτος 2017
  4. Διεξαγωγή ψηφοφοριών για έγκριση ή μη των θεμάτων 1, 2, 3.

Μέρα σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης ορίζεται η Τετάρτη 21 Μάρτη 2018, ώρα 10:30 π.μ., στην αίθουσα του 2ου ορόφου στο Μέγαρο της ΠΝΟ, Κολοκοτρώνη 132, Πειραιά και στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη από το καταστατικό απαρτία, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την επομένη Τετάρτη 28  Μάρτη 2018, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα με τα ίδια θέματα, οπότε και θα πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρόντων μελών.

Για την αποφυγή ταλαιπωρίας των Μελών επισημαίνουμε ότι, επειδή αντικειμενικά είναι αδύνατη η επίτευξη απαρτίας κατά την πρώτη μέρα σύγκλησης, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28  Μάρτη 2018, ώρα 10:30 π.μ., στην αίθουσα του 2ου ορόφου στο Μέγαρο της ΠΝΟ, Κολοκοτρώνη 132, στον Πειραιά.

Δικαίωμα λόγου και ψήφου έχουν μόνο τα μέλη που δεν οφείλουν συνδρομές πέραν του έτους 2015.

Πειραιάς,  Μάρτης  2018 – Για το Δ.Σ. της ΠΕΣ-ΝΑΤ

Ο Πρόεδρος  Γιώργος Βρανάς –  Ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Ζαφειρούδης