Επικίνδυνη ενέργεια η έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά, βασισμένη σε ανώνυμη καταγγελία!

Σε μια πρωτοφανή και απαράδεκτη ενέργεια προχώρησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) την περασμένη Τετάρτη, θέτοντας στο στόχαστρο την ΕΛΜΕ Πειραιά, το μεγαλύτερο πρωτοβάθμιο σωματείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική. Συγκεκριμένα, έκανε έφοδο στα γραφεία της ΕΛΜΕ και προχώρησε σε κατάσχεση υλικού (ηλεκτρονικού υπολογιστή).

Η προκλητική αυτή ενέργεια έγινε κατόπιν εισαγγελικής εντολής, με πρόσχημα μια ανυπόστατη καταγγελία για τη βοήθεια που δίνει το ταμείο αλληλοβοήθειας της ΕΛΜΕ σε μέλη της, σύμφωνα με όσα προβλέπονται και στο Καταστατικό της. Να σημειωθεί ότι τα οικονομικά που διαχειρίζεται το σωματείο, προέρχονται αποκλειστικά από τις συνδρομές των μελών του.

Η ΕΛΜΕ απάντησε άμεσα, με παράσταση διαμαρτυρίας στο ΣΔΟΕ και κινητοποίηση στα Δικαστήρια Πειραιά, έχοντας στο πλευρό της σωματεία και φορείς. Στην ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για «απαράδεκτο και πρωτοφανές γεγονός, που στοχεύει στην τρομοκράτηση και τον έλεγχο του συνδικαλιστικού κινήματος». Υπογραμμίζει ακόμα πως «αποτελεί πρόκληση η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά και το ΣΔΟΕ να κυνηγούν με ανύπαρκτες κατηγορίες την ΕΛΜΕ Πειραιά (με πρόσχημα μία ανυπόστατη καταγγελία), την ώρα που στον Πειραιά δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά μεγαθήρια που έχουν αναγάγει σε επιστήμη τη φοροδιαφυγή (με τις πλάτες των κυβερνήσεων) και το ξεζούμισμα των εργαζομένων».

Με ανώνυμη καταγγελία η έφοδος του ΣΔΟΕ

Βασισμένο σε ανώνυμη καταγγελία, το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε τις δύο εφόδους στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά, κατήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλίας Πατίδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα η ΕΛΜΕ, (δείτε VIDEO από την συνέντευξη) τονίζοντας, ότι πρόκειται για ένα πολιτικό θέμα, καθώς η συγκυβέρνηση με πρόσχημα τη «διαφάνεια» θέλει να εγκαινιάσει την τακτική εφόδου διάφορων μηχανισμών στο εσωτερικό των σωματείων και των συνδικάτων.

«Το γεγονός επιβεβαιώνει ότι υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο κατασυκοφάντησης και τρομοκράτησης του Σωματείου μας, αλλά και συνολικά στου συνδικαλιστικού κινήματος», σημείωσε ο Ηλ. Πατίδης, αναφέροντας τις ευθύνες που έχει η εισαγγελία, που βασισμένη σε μια ανώνυμη καταγγελία, διέταξε την εμπλοκή του ΣΔΟΕ, συμβάλλοντας έτσι στην κατασυκοφάντηση των συνδικάτων.

Τόνισε επίσης τις σοβαρές πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης που έβαλε ένα ελεγκτικό όργανο του υπουργείου Οικονομικών να εισβάλει στα γραφεία ενός σωματείου, βασισμένο σε μια ανώνυμη καταγγελία.

Ξεκαθάρισε ότι όλες οι αποφάσεις και για τα οικονομικά του Σωματείου λαμβάνονται από τη Γενική Συνέλευση, όπου οποιοδήποτε μέλος του Συνδικάτου μπορεί να ασκήσει κριτική ή να εκφέρει διαφορετική άποψη και τόνισε ότι και αυτή η απόπειρα τρομοκράτησης θα πέσει στο κενό.

Την αλληλεγγύη των συνδικάτων και των σωματείων όχι μόνο του Πειραιά, μετέφερε ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του ΕΚ Πειραιά, παρεμβαίνοντας στη συνέντευξη  (δείτε VIDEO από την συνέντευξη).

Το εργατικό κίνημα δεν τρομοκρατείται, δεν υποχωρεί

Την προκλητική έφοδο του ΣΔΟΕ έχουν καταγγείλει με ανακοινώσεις τους η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, μια σειρά Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, σωματεία και φορείς.

Την απαράδεκτη και προκλητική έφοδο του ΣΔΟΕ  στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλουν επίσης τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ με ανακοίνωση στη οποία τονίζουν:

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για αυτή  την πρωτοφανή ενέργεια, γιατί πρόκειται για απροκάλυπτη κρατική παρέμβαση, σε ένα σωματείο με πρωτοπόρα και αγωνιστική δράση, ενάντια στους αντιλαϊκούς νόμους που προωθούν και εφαρμόζουν και στον χώρο της εκπαίδευσης.

Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα «το εργατικό κίνημα δεν τρομοκρατείται, δεν υποχωρεί».

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους νέους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους να στείλουν ηχηρό μήνυμα ενάντια στις κρατικές τρομοκρατικές πρακτικές, που σκοπό έχουν να ανακόψουν και να καταστείλουν την αγωνιστή  δράση πρωτοπόρων σωματείων.

Να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης, ενάντια στην καταστολή και τρομοκρατία, να συμμετέχουμε στην οργάνωση, περιφρούρηση και επιτυχία της 24ωρης Απεργίας στις 14 Νοέμβρη, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.”