ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗ – ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ – ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗ : Χρυσό μετάλλιο και στο Βουκουρέστι ο Ιωσηφίδης!

Το χρυσό μετάλλιο στα 97 κ. της ελληνορωμαϊκής, στο διεθνές τουρνουά του Βουκουρεστίου κατέκτησε ο Μιχάλης Ιωσηφίδης, που συνεχίζει να παραμένει αήττητος στις φετινές διεθνείς συμμετοχές του.

Στα προημιτελικά επικράτησε με 6-1 του Γεωργιανού Κιουκισβίλι και στους ημιτελικούς απέκλεισε με πτώση τον Γερμανό Λιμάικ.

Ο Ελληνας πρωταθλητής συνεχίζει να είναι αήττητος φέτος στις διεθνείς του συμμετοχές. Εκτός από το χρυσό μετάλλιο στο Βουκουρέστι, είχε κατακτήσει ακόμα δύο χρυσά (Ανδρών και Εφήβων) στο Μεσογειακό πρωτάθλημα της Αλγερίας.

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ : Πρώτη στην παγκόσμια κατάταξη η Κορακάκη

Στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης τόσο στα 10μ.αεροβόλων όσο και στα 25μ. πυροβόλων όπλων βρίσκεται από τις 5 Ιούνη η Άννα Κορακάκη.

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης στα 10μ αεροβόλου όπλου έχει 2007 βαθμούς και την ακολουθεί η Σέρβα Ζ. Αρούνοβιτς με 1458 και η Γαλλίδα Σ. Γκομπερβίγ με 1391 ενώ στα 25μ. πυροβόλων όπλων έχει 1827 βαθμούς στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης και την ακολουθεί και πάλι η Σέρβα Ζ. Αρούνοβιτς με 1384, ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκεται στην τρίτη θέση η Κινέζα Γ. Γιάο με 1283.

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ : Στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης νέων ο Σγουρόπλουλος

Στην 7η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην επιτραπέζια αντισφαίριση νέων και τη 2η της Ευρώπης έφθασε ο Γιάννης Σγουρόπουλος, θέση που τον φέρνει τον επόμενο μήνα, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρουμανίας στα φαβορί του απλού νέων.

Στην κατάταξη των ανδρών ο Παναγιώτης Γκιώνης έχασε 900 βαθμούς κι έπεσε στο νούμερο 69 από το 50 του Μαΐου, επειδή συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το όπεν της Κροατίας του 2017.

Στη διεθνή κατάταξη των γυναικών μόνο η Κατερίνα Τόλιου μετακινήθηκε ορισμένες θέσεις πιο ψηλά. Αν και έχασε 20 βαθμούς (έχει 2.335) η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών ανέβηκε στο νούμερο 167 από το 170 του Μαΐου.