Εκλογές Σπουδαστών ΑΕΝ Ασπροπύργου – Ξανά πρώτη και αυτοδύναμη η “ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ”: Ανασυντάσσουμε, ελέγχουμε τις δυνάμεις μας και διεκδικούμε!

Ξανά πρώτη και αυτοδύναμη αναδείχθηκε η παράταξη «Αγωνιστική Ενότητα» (το ψηφοδέλτιο που συγκροτούν τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ μαζί με άλλους αγωνιστές σπουδαστές), στις εκλογές του Συλλόγου Σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 16 Μάη, σημειώνοντας μάλιστα άνοδο σε ψήφους (152 φέτος από 131 το 2017).

Το ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας έλαβε 149 ψήφους (από 115 το 2017) ενώ βρέθηκαν 10 λευκά και 15 άκυρα ψηφοδέλτια. ​

Η νίκη αυτή της «Αγωνιστικής Ενότητας» των σπουδαστών Πλοιάρχων και Μηχανικών της ΑΕΝ Ασπροπύργου, αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς απέναντί τους είχαν το μέτωπο εφοπλιστών – κυβέρνηση – ΥΝΑ – διοίκησης, που με πειθαρχικές διώξεις και κάθε λογής εμπόδια προσπαθούν να εμποδίσουν την συμμετοχή των σπουδαστών στη δράση και τη λειτουργία του συλλόγου τους.

Παράλληλα αποτελεί έκφραση της εμπιστοσύνης των σπουδαστών στην «Αγωνιστική Ενότητα», που με τη δράση της συνέβαλε ιδιαίτερα ώστε ο αγώνας των σπουδαστών να αποκτήσει κατεύθυνση, να πολεμάει την αιτία και όχι μόνο το αποτέλεσμα, να στρέφεται κόντρα στην πολιτική αυτή που γεννά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στη ζωή τους και στη σχολή.

Οι υποψήφιοι της «Αγωνιστικής Ενότητας» ήταν εκείνοι που βγήκαν μπροστά αψηφώντας τις διώξεις, τα δικαστήρια, τον αυταρχισμό και τις παρεμβάσεις τις διοίκησης και πάλεψαν για τις ανάγκες όλων των σπουδαστών! Με το πείσμα και την αποφασιστικότητα τους κατάφεραν να επαναλειτουργήσει ο Σύλλογος, να οργανωθούν οι σπουδαστές και να διεκδικούν τις σπουδές που έχουμε ανάγκη σήμερα.

Φέτος, όπως και πέρσι, οι σπουδαστικές εκλογές στην ΑΕΝ Ασπροπύργου πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα με τις γενικές φοιτητικές – σπουδαστικές εκλογές στα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλης της χώρας και αυτό είναι μια κατάκτηση που επιτεύχθηκε με πρωτοβουλία της «Αγωνιστικής Ενότητας» που συσπειρώνεται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).  (Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα των εκλογών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ “ΑΓ.ΕΝ.” (Π-Μ) ΑΕΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Η “ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ” (ΑΓ.ΕΝ.) Πλοιάρχων – Μηχανικών χαιρετίζει όλους τους σπουδαστές  που την ανέδειξαν πρώτη δύναμη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας στις πρόσφατες εκλογές !!

Οι σπουδαστές με την επιλογή τους έστειλαν  ηχηρό μήνυμα στους εφοπλιστές,  την κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΑΕΝ/Α: Ενισχύουμε την αγωνιστική πορεία του Συλλόγου Σπουδαστών για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών στη σχολή, στα πλοία και στη ζωή.

Ανασυντάσσουμε, ελέγχουμε τις δυνάμεις μας και διεκδικούμε:

 1. Αποκλειστικά Ενιαία, Δημόσια και Δωρεάν ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση ενταγμένη στο Υπουργείο Παιδείας. Ισοτιμία των διπλωμάτων μας με τα αντίστοιχα της στεριάς.
 2. Αποστρατικοποίηση των ΑΕΝ και του ΚΕΣΕΝ και κατάργηση του αναχρονιστικού Εσωτερικού Κανονισμού της σχολής. Καμία συμμετοχή των Εφοπλιστών, του Υπουργείου, των λιμενικών, των οργάνων διοίκησης και διεύθυνσης της σχολής στις διαδικασίες του Σπουδαστικού Συλλόγου.
 3. Προσλήψεις μόνιμων καθηγητών και ναυτοδιδασκάλων με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.
 4. Άμεσα και έγκαιρα βιβλία για όλα τα μαθήματα της σχολής. Να σταματήσει τώρα το απαράδεκτο καθεστώς των σημειώσεων και των φωτοτυπιών. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των σπουδαστών για αναλώσιμα!
 5. Εκπαιδευτικό ταξίδι, εύρεση καραβιού με ευθύνη αποκλειστικά του Υπουργείου Ναυτιλίας και της Διοίκησης της ΑΕΝ Ασπροπύργου για όλους τους σπουδαστές. Ναυτολόγηση με ΣΣΕ, συγκροτημένα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
 6. Δωρεάν μετακίνηση όλων των σπουδαστών. Το σπουδαστικό πάσο να έχει ισχύ όπως και σε άλλες σχολές για εκπτώσεις σε θέατρα, κινηματογράφους, διάφορους άλλους φορείς, κ.α.
 7. Αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής και των εργαστηρίων. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας για τα αναλώσιμα που χρειάζονται για την παρακολούθηση μαθημάτων και εργαστηρίων.
 8. Λειτουργία υποδομής με υπολογιστές για αναζήτηση πληροφοριών και την εκπόνηση εργασιών με σταθερή πρόσβαση στο Internet και ασύρματη σύνδεση WiFi σε όλους τους χώρους της σχολής.
 9. Να λειτουργήσει δωρεάν σίτιση με κανονικό γεύμα για όλους καθώς και στέγαση για τους συναδέλφους από επαρχία. Μέχρι τότε να δίνεται έγκαιρα και να αυξηθεί το επίδομα στέγασης.
 10. Όχι στην φοροαφαίμαξη των ναυτεργατών. Να φορολογηθούν οι εφοπλιστές και οι μεγαλοεπιχειρηματίες.
 11. Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και υλικών για την καθαριότητα του κτιρίου του της ΑΕΝ.
 12. Κατάργηση του Π.Δ 141/2014 και των νόμων 3153/2003, 3450/2006 (ΝΕΚΕ) για την ιδιωτικοποίηση της Ναυτικής Εκπαίδευσης και Μετεκπαίδευσης.
 13. Εισαγωγή όλων των ειδικών σχολείων στο πρόγραμμα σπουδών. Μέχρι τότε να διεξάγονται στην ώρα τους τα μαθήματα των ειδικών σχολείων για την έκδοση διπλώματος.( G.O., ΣΩΣΤΙΚΑ, ECDIS κ.α.).
 14. Λειτουργία χώρων αθλητισμού για αθλητικές ομάδες και πολιτισμού για θεατρικές, μουσικές ομάδες, κλπ.

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ – ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΛΥΣΗ !