ΕΚΔΗΛΩΣΗ για τα 100 χρόνια της ΓΣΕΕ : Οι εργατοπατέρες και τα κόμματά τους ήταν όλοι εκεί!

Το «όραμα» της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας για «ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο, για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς εργασίας», που σηματοδοτεί την παραπέρα ενσωμάτωση του συνδικαλιστικού κινήματος στους στόχους της «ανταγωνιστικότητας» και της «ανάκαμψης» των επιχειρηματικών ομίλων, παρουσίασε χτες εκ μέρους της ΓΣΕΕ ο γγ της Συνομοσπονδίας Ν. Κιουτσούκης, ανοίγοντας την εκδήλωση για τα 100 χρόνια της, στο Μουσείο της Ακρόπολης, με θέμα «Συνδικάτα και Πολιτικό Σύστημα».

Μια τοποθέτηση που είχε «ευήκοα ώτα» στο πάνελ που ακολούθησε, όπου ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Βρούτσης υπεραμύνθηκε των ανατροπών που επέβαλε στις Συλλογικές Συμβάσεις ως υπουργός Εργασίας, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι «η ΝΔ δεν είναι υπέρ της απορρύθμισης αλλά κατά της υπερ-ρύθμισης» στην αγορά εργασίας. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης, κάνοντας το μαύρο άσπρο, ισχυρίστηκε πως η κυβέρνηση «προσπαθεί να βγάλει τη χώρα από την “κανονικότητα” της ζούγκλας…», όταν μόλις πριν από λίγες μέρες, η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου έβαζε σε εφαρμογή τον νόμο Βρούτση για τον κατώτερο μισθό.

Το πινγκ – πονγκ της υποκρισίας και της κοροϊδίας των εργαζομένων συνεχίστηκε από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ. Αποδεικνύοντας ότι το ΠΑΜΕ είναι ο πραγματικός αντίπαλος όλων αυτών που χαριεντίζονταν χτες στην εκδήλωση της ΓΣΕΕ, ο Γ. Παναγόπουλος «μεγαλόψυχα» αναγνώρισε πως «όλοι υπηρετήσαμε τον κομματισμό και την παραταξιοποίηση στα συνδικάτα», μόνο και μόνο για να επιτεθεί στις ταξικές δυνάμεις, λέγοντας ότι «πλην αυτών», «όλοι βγάλαμε πολιτικά συμπεράσματα. Κάναμε βήματα αυτονομίας από κόμματα και κυβερνήσεις»!

Μιλάνε για «αυτονομία των συνδικάτων» αυτοί που λυσσομανούν για να δέσουν την εργατική τάξη στο άρμα του κεφαλαίου και των κομμάτων του. Μιλούν για «αυτονομία» οι σημαιοφόροι του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που υπέγραψαν με τον ΣΕΒ και άλλες εργοδοτικές ενώσεις «κοινή δήλωση» για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, που προϋποθέτει το γονάτισμα των εργαζομένων και του λαού.

Η εκδήλωση της ΓΣΕΕ έκλεισε με την απόδοση διπλωμάτων αποφοίτησης από την «Ακαδημία Εργασίας» στο φυτώριο των νέων εργατοπατέρων, που η πλειοψηφία προετοιμάζει για να αναλάβει «στο πόδι της»…

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Σε ανακοίνωσή του για την εκδήλωση των ΙΝΕ/ΚΑΝΕΠ της ΓΣΕΕ «100 χρόνια ΓΣΕΕ: Το μέλλον της εργασίας και ο ρόλος του συνδικαλιστικού κινήματος», το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σημειώνει:

«Ήταν όλοι εκεί! Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, μαζί με τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, που έχουν βάλει όλα αυτά τα χρόνια φαρδιά – πλατιά την υπογραφή τους στα μνημόνια και τους εκατοντάδες αντεργατικούς – αντιλαϊκούς νόμους, που οδηγούν τα εργατικά, λαϊκά, συνδικαλιστικά δικαιώματα κι ελευθερίες στην καρμανιόλα, που όλοι μαζί καταψήφισαν την πρόταση των συνδικάτων για κατώτερο μισθό 751 ευρώ, για επαναφορά των ΣΣΕ, βρέθηκαν σήμερα στο Μουσείο της Ακρόπολης, για να συζητήσουν για το “μέλλον της εργασίας και το ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος”!!!

Από κοντά και η ΛΑΕ με τον Στρατούλη, που διετέλεσε και υπουργός Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ. Τα “έργα και οι ημέρες” των συμμετεχόντων δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για το χαρακτήρα του συνδικαλιστικού κινήματος που επιδιώκουν: Αυτό της υποταγής και της ενσωμάτωσης στα σχέδια των καπιταλιστών και του κράτους τους.

Ο κατήφορος του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που δεν ντράπηκαν να μοστράρουν μεταξύ των ομιλητών τον εκπρόσωπο της ΝΔ, υπουργό Εργασίας της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, Γ. Βρούτση, που έφερε νόμο – δολοφόνο των ΣΣΕ και του Ασφαλιστικού και σήμερα μετονομάστηκε σε Αχτσιόγλου – Βρούτση. Και μάλιστα, τη μέρα της δίκης των 35 αγωνιστών – συνδικαλιστών που επί υπουργίας του σύρθηκαν στα δικαστήρια!

Από ό,τι φαίνεται, όμως, αυτά είναι “ψιλά γράμματα” για τους, ξεσκολισμένους στην υπηρεσία της εργοδοσίας και των κυβερνήσεών της, εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, καθώς και για τους απόφοιτους της “Μεγάλης των Εργατοπατέρων Σχολής”, βλ. Ακαδημία της ΓΣΕΕ, που είχαν την τιμητική τους στη σημερινή εκδήλωση. Επειδή ο δρόμος του κοινωνικού εταιρισμού και της υποταγής δεν έχει τέλος, τους ευχόμαστε “σε ανώτερα και καλή σταδιοδρομία”! Να είναι βέβαιοι, όμως, ότι οι εργαζόμενοι βγάζουν συμπεράσματα και ξέρουν να στέλνουν “κάθε κατεργάρη στον πάγκο του”!».

Η κατρακύλα συνεχίζεται…

Το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ, με υπεύθυνο τον γνωστό εργοδότη – «συνδικαλιστή», στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, Δ. Καραγεωργόπουλο, ξαναχτύπησε χτες με μια ακόμα προκλητική ανακοίνωση σχετικά με το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι… «να ζητηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. η παροχή εξηγήσεων για την άρνησή της να εφαρμόσει δικαστικές αποφάσεις»!

Με δυο λόγια, ο εργοδότης – «συνδικαλιστής» ζητά εξηγήσεις γιατί παρά την πρωτοφανή παγκινητοποίηση της Αστυνομίας στο Εργατικό Κέντρο, με 20 αστυνομικούς, την Ασφάλεια Κατερίνης, 15 άνδρες της ΟΠΚΕ και 2 διμοιρίες ΜΑΤ (!), δεν προχώρησε και σε συλλήψεις και κατασταλτική επέμβαση προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του νόθου «συνεδρίου». Και εις ανώτερα και… να τον χαίρονται αυτοί που τον καμαρώνουν εκεί στη ΓΣΕΕ και την ΠΑΣΚΕ!

Απαράδεκτη η παρέμβαση της αστυνομίας στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ (video)

Τα απαράδεκτα κρούσματα παρέμβασης αστυνομικών δυνάμεων στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος κατήγγειλε σήμερα Τετάρτη 3 Οκτώβρη το ΠΑΜΕ με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Εκπρόσωποι Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Σωματείων συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.

Αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Δ. Αναγνωστάκη, στον οποίο κατήγγειλαν την παρουσία και το ρόλο που ανέλαβε η αστυνομία στο εν λόγω Εργατικό Κέντρο: Διμοιρίες αστυνομικών δυνάμεων παρατάχθηκαν μέσα και έξω από τα γραφεία της συνδικαλιστικής οργάνωσης, όπου ήταν προγραμματισμένο το Συνέδριό της, ενώ απαγόρευσαν την είσοδο ακόμα και σε εκλεγμένους αντιπρόσωπους! Η αντιπροσωπεία ξεκαθάρισε πως οι πρακτικές αυτές είναι απαράδεκτες και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα. Επισήμαναν ότι στο συνδικαλιστικό κίνημα πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις, σε καμία όμως περίπτωση η αστυνομία δεν έχει ρόλο και αρμοδιότητα να εμπλέκεται στη συνδικαλιστική αντιπαράθεση. Επισήμαναν ακόμα ότι η στάση και οι αποφάσεις κάποιων υπηρεσιακών παραγόντων δεν αναιρούν την πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου.

Ο γενικός γραμματέας σημείωσε πως το υπουργείο δεν επιδιώκει καμία εμπλοκή στη συνδικαλιστική αντιπαράθεση και δεσμεύτηκε να μεταφέρει τη συζήτηση στην αρμόδια υπουργό, Ό. Γεροβασίλη.

«Η σημερινή μας παρέμβαση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει να κάνει με τα έκτροπα που είχαμε στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, όπου αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το Εργατικό Κέντρο και δεν επέτρεπαν την είσοδο σε συνδικαλιστές προκειμένου να συμμετέχουν στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου μετά από εντολή της Εισαγγελίας. Αυτό θεωρούμε ότι φέρνει πάρα πολύ πίσω το εργατικό κίνημα και μας θυμίζει άλλες εποχές της ιστορίας του», τόνισε σε δήλωσή του ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής. «Αυτή την κατάσταση την θεωρούμε απαράδεκτη. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από το ταξικό εργατικό κίνημα, από όλους τους εργαζόμενους που συμμετέχουν σε αυτές τις διαδικασίες. Είναι καταδικαστέα», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως το επόμενο διάστημα θα συνεχιστεί ο αγώνας «ώστε να σταματήσει η νοθεία και ο παρασιτισμός στα Εργατικά Κέντρα και στα συνδικάτα» και να υπάρξει «πραγματική έκφραση των εργατών μέσα από μαζικές διαδικασίες χωρίς την αστυνομία και το κράτος».

Κάλεσε, τέλος, τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τις πρακτικές αυτές, ενώ απηύθυνε κάλεσμα προετοιμασίας της απεργίας που μια σειρά από συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν προκηρύξει για τις 8 Νοέμβρη, ενάντια συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική.