ΕΕΔΥΕ: Την Πέμπτη 9 Αυγούστου 8 μ.μ. η αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στην Ακρόπολη

Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, την Πέμπτη 9 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., οργανώνει η ΕΕΔΥΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 73 χρόνων από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ με τη ρίψη ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Στην εκδήλωσή μας θα μιλήσει ο αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Γιώργος Λαμπράκης. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το Γιώργο Σαρρή και στη συνέχεια πορεία στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

«Διανύουμε μια περίοδο εξαιρετικά επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό, για όλους τους λαούς του κόσμου. Οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και αντιθέσεις σε όλο τον πλανήτη, στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Ουκρανία, στα Βαλκάνια, στον Περσικό Κόλπο. Προωθούνται στρατιωτικο-πολιτικοί σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστικών κέντρων για τον έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και ενεργειακών πόρων», σημειώνει στο κάλεσμά της η ΕΕΔΥΕ.

Η ΕΕΔΥΕ διεκδικεί:

 • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
 • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
 • Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα.
 • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.
 • Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.
 • Οχι στη μεταφορά πυρηνικών στον Αραξο ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας.
 • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.»

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΝ:

 • Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ)
 • Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ)
 • Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΑ)
 • Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ)
 • Η Ελληνική Επιτροπή Δημοκρατικής Διεθνούς Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ)

ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

 Στη Θεσσαλονίκη

Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση, την Πέμπτη 9 Αυγούστου, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου, διοργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), τιμώντας τα θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας των ΗΠΑ, πριν από 73 χρόνια στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Η ΕΔΥΕΘ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους φορείς και όλο το λαό της Θεσσαλονίκης να πάρουν μαζικά μέρος στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση.

Στα Χανιά

Το Σάββατο 4 Αυγούστου, αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση με το ίδιο θέμα οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, στις 9 μ.μ., στο Ενετικό λιμάνι. Θα μιλήσει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων, Μανώλης Παπαδομανωλάκης, και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το συγκρότημα «Εναλλασσόμενη Τάση».

Στην Καβάλα

Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας καλεί στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στην κ. πύλη του Τελωνείου, τη Δευτέρα 6 Αυγούστου στις 8:30 μ.μ. για να καταδικαστεί το έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Θα ακολουθήσει λαμπαδηφορία στην προκυμαία του λιμανιού για να τιμηθούν τα θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας.

Στην Ξάνθη

Η Επιτροπή Ειρήνης Ξάνθης οργανώνει αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση την Τρίτη 7 Αυγούστου στις 8 μ.μ. στην πλατεία Δημοκρατίας.