ΕΕΔΔΑ: Καταγγέλλει τις νέες ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας

Τις νέες ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), υπενθυμίζοντας παράλληλα τη «συνεχιζόμενη πολιτική πολύπλευρης συνεργασίας της ελληνικής κυβέρνησης με το κράτος του Ισραήλ, παρά και ενάντια στη θέληση και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωσή της η ΕΕΔΔΑ επισημαίνει ότι παρότι οι παλαιστινιακές οργανώσεις αρνήθηκαν την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτα στην πόλη Μπερ Σεβά του Νότιου Ισραήλ, «οι ισραηλινές αρχές κατοχής, γνωστές για την προβοκατόρικη δράση τους ανάλογα με τις κάθε φορά ανάγκες και προτεραιότητές τους, προχώρησαν και πάλι σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση ενάντια σε 20 “στόχους” της Λωρίδας της Γάζας, που κατηγόρησαν σαν εργαστήρια όπλων, τούνελ και παράκτιες εγκαταστάσεις.

Ο αριθμός αυτός κρύβει πίσω του εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές που ονειρεύονται και αγωνίζονται για το δίκιο τους, για τη λευτεριά τους, για την πατρίδα τους, που πριν 60 χρόνια οι Ισραηλινοί άρπαξαν με τη βία και συνεχίζουν να την κατέχουν μέχρι σήμερα με τη στήριξη των Αμερικανο-Ευρωπαίων ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών. Και μάλιστα, όταν οι Ισραηλινοί αρχιτρομοκράτες κατηγορούν τους αμυνόμενους Παλαιστίνιους για τρομοκρατική δράση, μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για νέες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον τους.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τη δολοφονική πολιτική του κράτους του Ισραήλ ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης, την ουσιαστική στήριξη αυτής της πολιτικής από τους ΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές, αλλά και τη συνεχιζόμενη πολιτική πολύπλευρης συνεργασίας της ελληνικής κυβέρνησης με το κράτος του Ισραήλ, παρά και ενάντια στη θέληση και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Οι λαοί, ανάμεσά τους και ο Παλαιστινιακός και ο ελληνικός λαός, θα ζήσουν όπως ονειρεύονται μόνο αν πάρουν τη ζωή και το μέλλον τους στα δικά τους χέρια, μακριά από ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολιτικές που, όταν δεν τους δολοφονούν, τους καταδυναστεύουν. Σ’ αυτόν τους τον αγώνα, έχουν ένα σημαντικό και πολύτιμο όπλο: Τη διεθνιστική αλληλεγγύη».