Εγκαινιάστηκε το εκλογικό περίπτερο της ΚΝΕ στο Πασαλιμάνι

Με μια συζήτηση για τα σύγχρονα δικαιώματα της νέας γενιάς εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 21 Ιούνη το εκλογικό στέκι νεολαίας της ΚΝΕ στον Πειραιά, στο Πασαλιμάνι. Η συζήτηση είχε θέμα «Η εκπαίδευση και η επιστήμη όπλο για να καλύπτονται οι ανάγκες μας. Το παράδειγμα των χωρών τη σοσιαλιστικής οικοδόμησης» και μίλησε ο Δημήτρης Ξεκαλάκης μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και υποψήφιος βουλευτής Α’ Πειραιά. Αναφορά έγινε στον ρόλο της εκπαίδευσης και της επιστήμης στο καπιταλιστικό σύστημα που παρά την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης αυτό δεν μεταφράζεται σε λιγότερες ώρες εργασίας για τους εργαζόμενους και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Πολλοί νέοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη συζήτηση και έθεσαν τους δικούς τους προβληματισμούς για το αβέβαιο μέλλον που τους περιμένει λόγω των υψηλών ποσοστών ανεργίας και της αναρχίας στην παραγωγή. Ιδιαίτερα οι μαθητές που έδωσαν πανελλαδικές ή θα δώσουν τον επόμενο χρόνο και βλέπουν όλη αυτή την αβεβαιότητα να ακουμπάει τη ζωή τους, έθεσαν πολλά ερωτήματα για το πώς μπορούν να αντιπαλέψουν αυτή την κατάσταση ώστε να μη συμβιβαστούν και να ακολουθήσουν τα όνειρά τους.

Ο ομιλητής ανέδειξε ότι όλα αυτά τα προβλήματα τα γεννά το υπάρχον σύστημα, ο καπιταλισμός, που λειτουργεί με βάση το κέρδος και ότι αυτό που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός είναι ένα σύστημα που θα λειτουργεί με βάση τις κοινωνικές ανάγκες, τον σοσιαλισμό. Αναφέρθηκαν παραδείγματα για το πώς λειτουργούσε η εκπαίδευση στις χώρες της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, που παρά τις δυσκολίες που μπορεί να υπήρχαν, είχε εξαλειφθεί ο αναλφαβητισμός, κάθε νέος που σπούδαζε ήξερε από το 3ο έτος πού θα δουλέψει και άλλα πολλά επιτεύγματα που είχαν σημειωθεί εκείνη την περίοδο.

Στο τέλος τον λόγο πήρε η Σεμίνα Διγενή, υποψήφια βουλευτής Α’ Πειραιά του ΚΚΕ, τονίζοντας στους νέους πόσο σημαντικό είναι να παλεύεις για να διεκδικείς αυτά που σου ανήκουν γιατί τίποτα δεν κατακτήθηκε χωρίς αγώνες .

Το πρόγραμμα στο Στέκι Νεολαίας στο Πασαλιμάνι συνεχίζεται ως εξής:

  • Σάββατο 22 Ιούνη, στις 21.00συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα.
  • Τρίτη 25 και Τετάρτη 26 Ιούνη, στις 19.00-22.00 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών θεματικό παιχνίδι Quizdom.
  • Κυριακή 30 Ιούνη, στις 21.00 συζητάμε «Πολεμάμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά» με την Ευτυχία Χατζηδάκη,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφια βουλευτή Α’ Πειραιά.
  • Παρασκευή 5 Ιούλη, στις 21.00 Cocktail Party.