Δ.Σ. Συλλόγου Σπουδαστών ΑΕΝ Ασπροπύργου : ΟΛΟΙ στη Γ.Σ. την Τρίτη 6/11 στις 10 π.μ. στο αμφιθέατρο της Σχολής Μηχανικών

«Έχει περάσει ήδη ένας μήνας από την έναρξη της νέας χρονιάς, κι όπως διαπιστώνουμε για ακόμα μια φορά «το έργο επαναλαμβάνεται» τα προβλήματα πληθαίνουν αντί να λιγοστεύουν», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του τους σπουδαστές Πλοιάρχους και Μηχανικούς το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σπουδαστών ΑΕΝ Ασπροπύργου και του καλεί να συμμετέχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 6 Νοέμβρη 10:00, και προσθέτει:

«Ξεκινήσαμε με ελλείψεις σε καθηγητές, βιβλία και αναλώσιμα. Μας μεταθέτουν τις ευθύνες τους ζητώντας να πληρώσουμε για σημειώσεις, υλικά για μαθήματα (για σχέδιο, παράλληλους χάρακες, κόμπασα, κλπ), μέσα προσωπικής προστασίας για εργαστήρια, κ.λπ. Δεν μας παρέχεται φθηνή καθημερινή  μετακίνηση, Φαγητό και καφές για να βγάλουμε τη μέρα μας στη σχολή. Τα εργαστήρια δεν εκσυγχρονίστηκαν. Δεν εξασφαλίζονται οι στοιχειώδεις όροι υγιεινής στη σχολή. Υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις στο σχηματισμό ειδικών τμημάτων (Προχωρημένων και Βασικών Σωστικών, G/O). Σχολή, Υπουργείο και εφοπλιστές δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη, όπως όφειλαν, να διασφαλίσουν πως ΟΛΟΙ οι σπουδαστές θα μπορέσουν να βρουν πλοίο για το εκπαιδευτικό τους ταξίδι.

Όλα αυτά είναι προβλήματα που αφορούν άμεσα τη ζωή και τις σπουδές όλων μας. Ο καθένας μας αν δεν τα αντιμετωπίζει ήδη, αργά ή γρήγορα θα τα βρει μπροστά του.

Δε συμβιβαζόμαστε με αυτή την κατάσταση!

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε γνώμες και πείρα από τους ίδιους τους σπουδαστές για όλα αυτά τα προβλήματα. Με παρεμβάσεις στα τμήματα και με τις εκδηλώσεις για το καλωσόρισμα των πρωτοετών. Μέσα απ’ αυτή την γόνιμη διαδικασία παρατηρήσαμε την όξυνση των προβλημάτων για ακόμη μια χρονιά. Γι’ αυτό προχωρήσαμε στην άμεση σύγκληση Διοικητικού συμβούλιου με κύριο θέμα την άμεση διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης

Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα! Παίρνουμε τα μέτρα μας!

Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο! Άλλωστε η κατάσταση που ζούμε στη σχολή, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια. Βλέπουμε, από τη μια να ευαγγελίζονται για την πρωτιά της ελληνικής ναυτιλίας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και από την άλλη να μειώνουν την χρηματοδότηση από το ΚΝΕ για την ναυτική εκπαίδευση. Και ενώ καθημερινά υποβαθμίζουν τις σπουδές και την ζωή μας, δίνουν το παρών και τα συγχαρίκια τους στα εγκαίνια ιδιωτικών ΑΕΝ. Στρώνουν τον δρόμο για την καταπάτηση των ναυτεργατικών δικαιωμάτων, μεταθέτοντας την ευθύνη της εκπαίδευσης της αυριανής βάρδιας των πλοίων στους ίδιους τους εφοπλιστές. Την ίδια ώρα που παίζουν με τις σπουδές μας, αγκαλιάζουν και παρέχουν αγαστή συνεργασία στους Αμερικανούς και στο ΝΑΤΟ (με βάσεις, πολεμικό εξοπλισμό και δυναμικό)  θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές και το μέλλον μας.

Κάνουμε τις σπουδές και τη ζωή μας, υπόθεση δική μας!

Σε καλούμε στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, στις 10:00 την Τρίτη 6 Νοέμβρη στο αμφιθέατρο της σχολής Μηχανικών, να συζητήσουμε για τα προβλήματα της σχολής, παίρνοντας αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.

ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ.”