Η ΠΕΣ-ΝΑΤ καλεί σε συμμετοχή στην κινητοποίηση των συνταξιούχων την Παρασκευή 25 Μάη στο υπουργείο Υγείας και συμμετοχή στην απεργία 30 Μάη

Την αντίθεσή τους στις αντισυνταξιουχικές – αντιασφαλιστικές πολιτικές που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή, που καθιστούν «επαίτες» εκατομμύρια συνταξιούχους, εξέφρασαν με δυναμική κινητοποίηση οι συνταξιούχοι στο κέντρο της Αθήνας.

Μαζικό και μαχητικό ήταν και το μπλόκ των συνταξιούχων ναυτεργατών, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση συσπειρωμένοι πίσω από το πανό της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων του ΝΑΤ (ΠΕΣ-ΝΑΤ).

Ύστερα από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και με συνθήματα όπως «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» και «ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ακούστε το καλά, ο νόμος του Κατρούγκαλου θα μείνει στα χαρτιά» πορεύτηκαν στο υπουργείο Οικονομικών. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ, με τον Γιώργο Πέρρο και τον Γιώργο Μπουλούγαρη.

https://youtu.be/3UuLwhjEmKg

 Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον οποίο αποφασίστηκε να κλειστεί νέο ραντεβού με τον υπουργό την ερχόμενη βδομάδα.

Οι συνταξιούχοι απαιτούν να μη γίνει κανένας επανυπολογισμός, καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου), να μην περικοπούν τα οικογενειακά επιδόματα και το ΕΚΑΣ. Διεκδικούν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

Στη συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης μίλησε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο οποίος μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι δεν αποδέχονται το νόμο Κατρούγκαλου και τις θανατηφόρες διατάξεις του, προσθέτοντας ότι για τους συνταξιούχους υπάρχει μόνο ο δρόμος του αγώνα.

Κάλεσε τους συνταξιούχους να πιστέψουν στη δύναμή τους και μαζί με το εργατικό κίνημα να απαντήσουν στην αντεργατική επίθεση. Κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην επόμενη κινητοποίηση την Παρασκευή 25 Μάη στο υπουργείο Υγείας και στην απεργία στις 30 Μάη.

Επίσης χαιρετισμό απηύθυναν ο Χρήστος Μπουρδούκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτικών Υπαλλήλων του Δημοσίου (δείτε εδώ βίντεο), ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της ΠΟΣ – ΟΑΕΕ (δείτε εδώ βίντεο) και η Ευδοκία Παπαγεωργίου, από το Σύλλογο «Αξία» που διεκδικούν τις συντάξεις χηρείας (δείτε εδώ βίντεο).

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Νέα κινητοποίηση στις 25 Μάη στο υπουργείο Υγείας

Σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση την Παρασκευή 25 Μάη στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο) και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο υπουργείο Υγείας καλούν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ – OAEE – Δημοσίου – ΠΟΣΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ/ΝΑΤ – ΠΣΣ Δικηγόρων.

Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

«Η κατάσταση στην Υγεία – ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέρα με τη μέρα γίνεται απελπιστική. Χιλιάδες συνταξιούχοι άνθρωποι του μόχθου, λαϊκές οικογένειες κινδυνεύουν και μένουν αβοήθητοι και άλλοι πεθαίνουν από τις τραγικές ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία.

Η επίθεση της κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης – κεφαλαίου στις συντάξεις, η επιβολή φοροληστείας επεκτείνεται και στην Δημόσια Υγεία. Ό,τι με αγώνες κατέκτησε ο λαός στην Υγεία προσπαθούν να το διαλύσουν με τις συνεχείς περικοπές δαπανών. Το κλείσιμο νοσοκομείων, των ιατρείων του ΙΚΑ και άλλων δομών Δημόσιας Υγείας, η συρρίκνωση προσωπικού, η λεγόμενη μεταρρύθμιση που προπαγανδίζει η κυβέρνηση οδηγεί στην:

  • Οριστική εγκατάλειψη της δημόσιας δωρεάν καθολικής Υγείας και περίθαλψης για όλους.
  • Μεταφέρει το κόστος στους ασφαλισμένους και στα Ταμεία.
  • Μετατρέπει τη Δημόσια Υγεία σε εμπόρευμα για τους κερδοσκόπους και τους εμπόρους του ανθρώπινου πόνου.
  • Το κόστος των εξετάσεων και της φαρμακευτικής αγωγής μεταφέρεται στην τσέπη των ασφαλισμένων και πληρώνουν 4 φορές για την Υγεία, άμεσους και έμμεσους φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, συμμετοχή στην αγορά των φαρμάκων που πολλές φορές φτάνει το 75% της τιμής.
Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ανεχτούμε αυτή την κατάσταση.
Να τους σταματήσουμε με τη δράση, με τον αγώνα.

Να βγούμε όλοι στους δρόμους για εμάς, για τα παιδιά μας, για τα εγγόνια μας.

Να μην επιτρέψουμε να μας αντιμετωπίζουν σαν στυμμένες λεμονόκουπες και να θεωρούν την περίθαλψη κόστος.

Απαιτούμε τώρα και αγωνιζόμαστε για δημόσιο δωρεάν καθολικό σύστημα Υγείας – Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης.

  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση.
  • Όχι στις περικοπές.
  • Όχι άλλα βάρη στις πλάτες των συνταξιούχων.
  • Όχι στην εμπορευματοποίηση της Υγείας.

Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Άνοιγμα νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας – Ιατρείων του ΙΚΑ όπου έχουν κλείσει.

Τα χρέη να τα πληρώσει η πλουτοκρατία.
Δώστε λεφτά για την Υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία.

Όλοι στην παναττική συγκέντρωση των συνταξιούχων, Παρασκευή 25 Μάη στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά.)

Όλοι στον αγώνα να απαιτήσουμε το δίκιο μας.

Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Υγείας».