ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ: Μεγάλη γιορτή Αθλητισμού με πληθώρα εκδηλώσεων

Με μία μεγάλη γιορτή αθλητισμού που θα διαρκέσει ένα μήνα με πληθώρα εκδηλώσεων, ολοκληρώνονται για φέτος τα προγράμματα άθλησης του Δήμου Καισαριανής.

Συγκεκριμένα, για πάνω από ένα μήνα στην Καισαριανή θα πραγματοποιηθούν αθλητικές επιδείξεις, διαλέξεις για τον αθλητισμό, τουρνουά μπάσκετ, καθώς και η καθιερωμένη πλέον τριήμερη αθλητική γιορτή για το ποδόσφαιρο.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρεται: «Με τη διοργάνωση αυτών των αθλητικών εκδηλώσεων επιθυμούμε να ευαισθητοποιήσουμε περισσότερο κόσμο στον αθλητισμό και τη φυσική άσκηση, να συμβάλλουμε ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Καισαριανής. Γιατί για εμάς ο αθλητισμός δεν είναι μια πολυτέλεια, είναι ανάγκη του λαού και της νεολαίας για τη βελτίωση της υγείας, για την αρμονική ανάπτυξη του ανθρώπινου οργανισμού. Γιατί ο αθλητισμός και η φυσική αγωγή βοηθούν τον άνθρωπο να ενταχθεί στην κοινωνία, να δουλεύει συλλογικά, να έχει στόχους, να αντιμετωπίζει τα προβλήματά του.

Γι’ αυτό και στο Δήμο μας αποτελεί προτεραιότητα. Για τρίτη χρονιά λειτουργούμε τα προγράμματα Αθλητισμού για όλους, με πληθώρα τμημάτων και αθλημάτων όπου όλες οι ηλικίες μπορούν να αθληθούν δωρεάν ή με χαμηλό αντίτιμο από εξειδικευμένο προσωπικό. Ρίξαμε βάρος στη συντήρηση και βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου, ενώ ταυτόχρονα στηρίξαμε το σχολικό αθλητισμό με την παροχή στα σχολεία των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου ώστε το μάθημα της φυσικής αγωγής να πραγματοποιείται σε ασφαλείς, σύγχρονους, αθλητικούς χώρους.

Συνεχίζουμε αυτή μας την προσπάθεια και καλούμε όλο το λαό να συμμετέχει στη μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Τετάρτη 16/5στο ειδικό σχολείο “Ρόζα Ιμβριώτη”, 6.00 μ.μ.: “Ένταξη μέσα από τη φυσική αγωγή”, ομιλητής ο Αν/της Καθηγητής ΤΕΦΑΑ Εμμανουήλ Σκορδίλης. Πριν από τη διάλεξη θα πραγματοποιηθούν γυμναστικές επιδείξεις από τα αθλητικά τμήματα ΑμεΑ του Δήμου Καισαριανής.
  • Κυριακή 20/5, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής, 6.00 μ.μ.: “Αγάπη και όρια ο χρυσός κανόνας στην ψυχολογική ανάπτυξη των παιδιών”ομιλήτρια η Αν/ρια Καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ Μαρία Ψυχουντάκη. Πριν από τη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί επίδειξη Μπάσκετ από τα τμήματα του Δήμου Καισαριανής.
  • Δευτέρα 21/5,στα Δημοτικά Σχολεία Βενιζέλου, 6.00 μ.μ.: “Διατροφή και φυσικά δραστήρια παιδιά”, ομιλητής ο Επ/ρος Καθηγητής ΤΕΦΑΑ Βασίλης Πασχάλης. Πριν από τη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί επίδειξη βόλεϊ από τα τμήματα του Δήμου Καισαριανής.
  • Τρίτη 29/5,στο Α’ ΚΑΠΗ Καισαριανής, 6.00 μ.μ.: “Άσκηση για ηλικιωμένα άτομα: ανάγκη και όχι πολυτέλεια”, ομιλήτρια η Αν/ρια Καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ Μαρία Κοσκολού. Πριν από τη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί αθλητική επίδειξη των τμημάτων του Δήμου Καισαριανής αθλητισμός και Τρίτη ηλικία.
  • Κυριακή 3/6,στα 3ο-6ο Δημοτικά Σχολεία Καισαριανής, 6.00 μ.μ.: “Αντιμετώπιση υποκινητικότητας παιδιών σχολικής ηλικίας” ομιλήτρια η ΕΙΔΙΠ ΤΕΦΑΑ Ειρήνη Κόσσυβα. Πριν από τη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί επίδειξη ενόργανης γυμναστικής και πυγμαχίας από τα τμήματα του Δήμου Καισαριανής.

Το τριήμερο 8, 9 και 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η 3η Αθλητική Γιορτή του Δήμου μας με αγώνες μεταξύ των ποδοσφαιρικών ακαδημιών στο γήπεδο ποδοσφαίρου ΝΗΑΡ-ΗΣΤ. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Ιουνίου στις 5.00 μ.μ. στο κλειστό γήπεδο ΝΗΑΡ-ΗΣΤ διάλεξη του Κοσμήτορα του ΤΕΦΑΑ Νικόλαου Γελαδά, με θέμα “Παιδικό Άσθμα: η άσκηση είναι ευλογία ή κατάρα;”.

Η μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού θα κλείσει με το τουρνουά μπάσκετ ενηλίκων 3×3, το οποίο φέτος θα είναι αφιερωμένο στη ζωή χωρίς εξαρτήσεις. Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο Μπάσκετ στα “Ξύλινα” στις 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου, ενώ τις δύο αυτές ημέρες θα πραγματοποιηθεί και επίδειξη των αερόβιων τμημάτων του Δήμου Καισαριανής».