ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ : Κινηματογραφικές προβολές με ελεύθερη είσοδο για όλους

Σε κινηματογραφικές προβολές, με ελεύθερη είσοδο για όλους, προχωρά ο Δήμος Ικαρίας στον Δημοτικό Κινηματογράφο Αγίου Κηρύκου.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Ικαρίας, «Για 11η χρονιά ο Δημοτικός Κινηματογράφος σας υποδέχεται στο φιλόξενο χώρο του και σας ταξιδεύει συντροφιά με σημαντικές δημιουργίες της 7ης τέχνης.

Ο Δήμος Ικαρίας διοργανώνει (για 4η συνεχόμενη περίοδο) από την Τρίτη 24 Ιούλη έναν κύκλο κινηματογραφικών προβολών με ελεύθερη είσοδο για όλους, ανοίγοντας ένα παράθυρο σε αξιόλογα κινηματογραφικά έργα, προσφέροντας ταυτόχρονα μια πολιτιστική ανάσα.

Ο Δήμος Ικαρίας προχωρά σε αυτή τη δραστηριότητα πιστεύοντας ότι κάθε μορφή τέχνης πρέπει να φτάνει στο λαό, ως ξεχωριστός τρόπος ανθρώπινης έκφρασης, αλλά και ως μέσο διαπαιδαγώγησης και διασκέδασης.

Η πρωτοβουλία αυτή της Δημοτικής Αρχής, σε συνδυασμό με την προσπάθεια αναβάθμισης των υποδομών (π.χ νέο προβολικό σύστημα στο θερινό, δημιουργία χειμερινής αίθουσας προβολών) αποδεικνύει τον ουσιαστικό ρόλο που μπορεί και πρέπει να παίξει ένας Δημοτικός Κινηματογράφος, κόντρα στη ραγδαία εμπορευματοποίηση και την πολιτιστική υποταγή.

Ταυτόχρονα παραχωρείται δωρεάν η χρήση του Δημοτικού Κινηματογράφου δυο φορές την εβδομάδα σε όσους συλλόγους ενδιαφέρονται (Κινηματογραφική λέσχη – συλλόγους γονέων, κλπ.) για την παρουσίαση ενός παράλληλου προγράμματος προβολών.

Ώρα έναρξης 21:00».

Διαβάστε εδώ το πρόγραμμα των προβολών