«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ» : Να μην επιτρέψουμε τη νομιμοποίηση του νόθου αποτελέσματος στις αρχαιρεσίες της ΠΕΠΕΝ

«Ο μηχανισμός των εφοπλιστών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο εκφυλιστικών, νόθων διαδικασιών, από την έναρξη των αρχαιρεσιών της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ) τη 1 Οκτωβρίου 2019 μέχρι την ολοκλήρωσή τους στις 10 Δεκέμβρη 2019», καταγγέλλει ο αγωνιστικός συνδυασμός ναυτίλων πλοιάρχων «Δημοκρατική Αγωνιστική Ενότητα Πλοιάρχων» (ΔΑΕΠ), καλώντας «τους πλοιάρχους να μην επιτρέψουμε τη νομιμοποίηση του νόθου αποτελέσματος, να συνεχίσουμε τον αγώνα για “συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών”».

Στην ανακοίνωσή της η ΔΑΕΠ αναφέρει τα εξής:

«Στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας μελών της ΔΑΕΠ και του Γιάννη Τασιούλα, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, κατέθεσαν εκ νέου ένσταση καταγγέλλοντας τη διαρκή μαζική ταχυδρόμηση των συστημένων επιστολών-“ψήφοι” στις αρχαιρεσίες από ταχυδρομικά καταστήματα όπως από Αιόλου, Μητροπόλεως, Συντάγματος, Βούλας Λουτρακίου, Κερατέας κ.α. συστημένων επιστολών- “ψήφοι” κάθε φορά σε 40άδες, 50άδες, 60άδες την ίδια ώρα. Διαδικασία που διαρκεί δευτερόλεπτα έως ορισμένα λεπτά και αποκαλύπτει ότι λειτουργεί οργανωμένος μηχανισμός νοθείας των αρχαιρεσιών.

Επιπρόσθετα κατήγγειλαν ότι αυθαίρετα παραβίασε η Εφορευτική Επιτροπή τη σχετική διάταξη του άρθρου 36, παρ. 1 του καταστατικού της ΠΕΠΕΝ “Αι ημέραι εργασίας της Εφορευτικής Επιτροπής καθορίζονται υπ’ αυτής της ιδίας μη δυνάμεναι όμως να είναι ολιγώτεραι των τεσσάρων (4) εβδομαδιαίως”Η Εφορευτική Επιτροπή κατά παρέκκλιση του καταστατικού ανακοίνωνε εβδομαδιαία προγράμματα αρχαιρεσιών καθορίζοντας μια (1) μέρα αυτοπρόσωπης ψηφοφορίας(!!!), αποκλείοντας πλοιάρχους μέλη του σωματείου να ψηφίσουν αυτοπροσώπως.

Η Εφορευτική Επιτροπή καθ’ όλη τη διάρκεια των αρχαιρεσιών κατέστρεφε φακέλους των συστημένων επιστολών στους οποίους αναγράφεται ο κωδικός του αποστολέα “τινάζοντας στον αέρα” το σύνολο των αρχαιρεσιών.

Με βάση τα παραπάνω και υπογραμμίζοντας το οριακό σημείο της κατάστασης, που αποκτά και διαστάσεις ποινικού ενδιαφέροντος, απαιτήσαμε:

  1. Να διακοπεί η διαδικασία των αρχαιρεσιών και η ανακήρυξη των αποτελεσμάτων.
  2. Να γίνει έλεγχος σε ό,τι αφορά τη μαζική αποστολή συστημένων επιστολών από τα ταχυδρομικά καταστήματα προς την ταχυδρομική θυρίδα των αρχαιρεσιών 80484, του κεντρικού ταχυδρομείου Πειραιά με τα αιτήματα που έχουμε υποβάλει προς την Εφορευτική Επιτροπή με τα αριθ. Πρωτ. Εισ. ΕΕ 7/26-11-2019και αριθ. Πρωτ. Εισ. ΕΕ 8/6-12-19 υπομνήματά μας.

Ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής πρωτοδίκης Καλτάκης Ελ., τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ Τσικαλάκης Μ., ο εκπρόσωπος της ITF Κουράκος Σ., ο διευθυντής του ΕΛΟΕΝ Ριζεάκος Γ. και τα απερχόμενα μέλη του ΔΣ της ΠΕΠΕΝ δεν μπορούσαν να απαντήσουν στις τεκμηριωμένες καταγγελίες μας για τις άθλιες παρεμβάσεις τους στις αρχαιρεσίες της ΠΕΠΕΝ, αποσκοπώντας στον έλεγχο της ΠΝΟ, στην εκμετάλλευση 120.000 ναυτεργατών, στην παραπέρα αλλοίωση του συσχετισμού στη ΓΣΕΕ.

Καλούμε τους πλοιάρχους να μην επιτρέψουμε τη νομιμοποίηση του νόθου αποτελέσματος, να συνεχίσουμε τον αγώνα για “συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών”(!!!)».

Υπό την «προστασία» της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ το όργιο νοθείας

Στο μεταξύ, με μια ακόμα ανακοίνωση – «καρμπόν», γεμάτη ψεύδη και συκοφαντίες ενάντια στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, από αυτές που το τελευταίο διάστημα έχει κάνει «μονοκαλλιέργεια», η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ παίρνει υπό την «προστασία» της και το μηχανισμό νοθείας που έχει στηθεί στις αρχαιρεσίες της ΠΕΠΕΝ.

Στις τεκμηριωμένες αποκαλύψεις της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Ενότητας Πλοιάρχων» για τη σωρεία των παραβιάσεων που διαπιστώθηκαν, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ κατάπιε τη γλώσσα της, μιλώντας γενικώς περί του δικαιώματος των ναυτεργατών που ταξιδεύουν να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο…

Κάνει τουμπεκί δηλαδή το γεγονός της μαζικής ταχυδρόμησης μέσα σε μία μόνο μέρα μεγάλου αριθμού επιστολικών ψήφων, από συγκεκριμένα ταχυδρομικά καταστήματα της Αθήνας, ακόμα και πλησίον του τόπου διενέργειας των αρχαιρεσιών… Οπως και για το ότι η εφορευτική, από την αρχή των αρχαιρεσιών, αρνείται επίμονα να απαντήσει πόσα είναι τελικά τα ταμειακά εντάξει μέλη του σωματείου και ποιος ο αριθμός ψηφισάντων, σκεπάζοντας με πλήρη αδιαφάνεια όλη την εκλογική διαδικασία.

Το άγχος της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ μπροστά σε αυτές τις αποκαλύψεις αποτελεί άλλη μια επιβεβαίωση ότι και εδώ έχει «λερωμένη τη φωλιά της»…