“ΔΑΣ” ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ: Χέρι – χέρι εργοδοσία και κυβερνητικός συνδικαλισμός – Αλλάζουμε τους συσχετσμούς στον ΠΑΣΕΝΤ

Τις συνθήκες τρομοκρατίας και πιέσεων, κάτω από τις οποίες οι εργαζόμενοι του κλάδου καλούνται να ψηφίσουν τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, καταγγέλλει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» Ναυτιλιακών και Τουριστικών Υπαλλήλων, απευθύνοντας κάλεσμα «για αγώνα και αλλαγή των συσχετισμών στον ΠΑΣΕΝΤ» και τονίζοντας ότι «δίνουμε τη μάχη για σωματείο καρφί στο μάτι εργοδοτών και κυβερνήσεων που θα παλεύει για τις δικές μας ανάγκες!»

Στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣ Ναυτιλιακών Υπαλλήλων αναφέρει τα εξής:

«Στελέχη της εργοδοσίας Ομίλου Αγγελικούση και της “Attica Group”, σε αγαστή συνεργασία με την ομάδα του απερχόμενου προέδρου Θ. Βασιλόπουλου, καθοδηγούν τους εργαζόμενους να ψηφίσουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης “ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΣΕΝΤ”, χωρίς να έρθουν καν σε επαφή με τις θέσεις της ΔΑΣ.

Για αυτό το λόγο ο διευθυντής προσωπικού του Ομίλου “Attica” προσπάθησε να απαγορεύσει σε εκπροσώπους της ΔΑΣ να πραγματοποιήσουν περιοδεία στους χώρους της εταιρείας για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τις θέσεις μας και να καλέσουν σε ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων. Μετά την επιμονή των μελών της ΔΑΣ, ακολουθούσε από πίσω σε όλη τη διάρκεια της περιοδείας, ελέγχοντας τις συνομιλίες με τους εργαζόμενους.

Η θερμότατη συνομιλία του εντεταλμένου διευθυντή του Ομίλου “Attica”, Σιμιτσιδέλη Ηρακλή, με τα στελέχη του “ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΣΕΝΤ” και η συμμετοχή του στις εκλογές του Σωματείου μας είναι αποκαλυπτικές του ρόλου αυτών των δυνάμεων ως συνεργάτες των εργοδοτών.

Προκειμένου να έχουν τα επιθυμητά για αυτούς αποτελέσματα, συνεχίζονται και τα φαινόμενα νοθείας. Στις εκλογές στα γραφεία του Ομίλου Αγγελικούση ο δικαστικός αντιπρόσωπος Βασίλης Κοντογιάννης επέτρεψε σε εργαζόμενους να ψηφίσουν με την επίδειξη εταιρικής ταυτότητας, καταπατώντας το καταστατικό και τον εκλογικό κανονισμό που ορίζει την επίδειξη ταυτότητας ή δημόσιου έγγραφου.

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ κατήγγειλαν όλα αυτά τα φαινόμενα σήψης, καταθέτοντας ενστάσεις σχετικά με την αξιοπιστία της διαδικασίας, απαιτώντας την εξασφάλιση ισότιμης πρόσβασης από τα μέλη της ΔΑΣ στο μητρώο του σωματείου για να ενημερώσουμε για τις θέσεις μας.

Έξω οι άνθρωποι της εργοδοσίας και της κυβέρνησης από τα σωματεία!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο και τις μεθόδους της παράταξης “ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΣΕΝΤ” και να τις καταδικάσουν, δυναμώνοντας στις αρχαιρεσίες τη ΔΑΣ!

Απευθύνουμε κάλεσμα για αγώνα και αλλαγή των συσχετισμών στον ΠΑΣΕΝΤ!

Δίνουμε τη μάχη για σωματείο καρφί στο μάτι εργοδοτών και κυβερνήσεων που θα παλεύει για τις δικές μας ανάγκες!».