ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ : Αλληλεγγύη στο ναύτη που διαμαρτυρήθηκε για τη συμμετοχή ελληνικής φρεγάτας σε ΝΑΤΟική αποστολή

Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τη δίκαιη αντίδραση του ναύτη Σταύρου Παπαδάκη (Στρατεύσιμος Δίοπος Μηχανικός – Τ/ΜΗΧ) για τη συμμετοχή της φρεγάτας «Ναβαρίνον», όπου υπηρετεί, στη ΝΑΤΟϊκή πρόβα πολέμου «Sea Guardian», εκτός συνόρων, και καλεί τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα Σωματεία, τους Φοιτητικούς και Σπουδαστικούς συλλόγους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο ναύτη.

Η Γραμματεία Νέων σημειώνει:

«Η στάση του ναύτη εκφράζει το διαχρονικό αίτημα του ελληνικού λαού και των εργατικών σωματείων να μη γίνει η χώρα μας ορμητήριο πολέμων.

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ως dealer των μονοπωλίων προωθεί τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ. Η βάρβαρη πολιτική τους, που θυσιάζει καθημερινά μισθούς και δικαιώματα των εργαζομένων για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος με τη συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και τους σχεδιασμούς του στην περιοχή. Οι ανταγωνισμοί και η “γεωστρατηγική αναβάθμιση” των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων σε νέες αγορές του εξωτερικού στέλνουν τις Ένοπλες Δυνάμεις σε αποστολές και ασκήσεις εκτός συνόρων. Μόνο ανασφάλεια και σοβαρούς κινδύνους μπορεί να επιφυλάσσουν για τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία της πατρίδας μας. Το κυνήγι του κέρδους για τα μονοπώλια και με τα στρατιωτικά μέσα του ΝΑΤΟ έχει αφήσει σε γείτονες λαούς μόνο φτώχεια, πολέμους, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες ξεριζωμένους, έχει μετατρέψει το Αιγαίο σε έναν υγρό τάφο.

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα Σωματεία, τους Φοιτητικούς και Σπουδαστικούς Συλλόγους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον ναύτη Σταύρο Παπαδάκη. Δυναμώνουμε τον αγώνα μέσα στους χώρους δουλειάς για:

  • Να επιστρέψουν όλοι οι στρατιωτικοί και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας από τις αποστολές εκτός συνόρων. Κανένας στρατιώτης εκτός συνόρων!
  • Να πάψει η χώρα μας να είναι ορμητήριο για ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας, όλες οι ξένες βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και τα στρατηγεία τους στην Ελλάδα.
  • Να αποδεσμευτεί η χώρα μας από τους δολοφονικούς οργανισμούς των ΝΑΤΟ – ΕΕ».

Την αλληλεγγύη τους εκφράζουν ακόμη, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, οι Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης» και Ικαρίας-Φούρνων, η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου

ΣΧΕΤΙΚΑ

  • ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο ναύτη Στ. Παπαδάκη

20/11/2018 17:05

  • ΚΚΕ

Ερώτηση για τη μετάθεση ναύτη μετά τις αντιδράσεις για τη συμμετοχή φρεγάτας σε ΝΑΤΟική αποστολή

19/11/2018 14:40

  • ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ

Χαιρετίζει τη διαμαρτυρία του ναύτη για την αποστολή φρεγάτας εκτός συνόρων

16/11/2018 22:57

  • ΚΝΕ

Καλεί σε στήριξη του ναύτη που διαμαρτυρήθηκε ενάντια στην συμμετοχή ελληνικής φρεγάτας σε ΝΑΤΟική αποστολή

16/11/2018 17:55

16/11/2018 17:40

  • O ΝΑΥΤΗΣ ΣΤ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΣΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ»

«Δεν μπορούμε να μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια τη στιγμή που μας στέλνουν εκτός συνόρων» (AUDIO)

16/11/2018 15:15

  • ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Αντιδράσεις για τη συμμετοχή της φρεγάτας «Ναβαρίνον» σε ΝΑΤΟική αποστολή

16/11/2018 10:29