Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ: Σύσκεψη στις 16 Μάη για την οργάνωση της πανελλαδικής  ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 30 Μάη 6:30 μ.μ. στον κινηματογράφο “STUDIO” Πλατεία Αμερικής στην Αθήνα

Κάλεσμα στα εργατικά συνδικάτα της Αττικής, αλλά και ενώσεις αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ, σε σύσκεψη – συζήτηση για την οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης στις 30 Μάη, με πλαίσιο που να αντιστοιχεί στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, απευθύνει η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ, προκειμένου όπως σημειώνει, «να κάνουμε ένα βήμα μπρος στην κοινή δράση με τους μαζικούς φορείς και τα συνδικαλιστικά όργανα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην πολιτική των μονοπωλίων που τους ξεζουμίζει».

Η σύσκεψη θα γίνει την Τετάρτη 16 Μάη στις 6:30 μ.μ. στον κινηματογράφο «Studio» Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, Πλατεία Αμερικής στην Αθήνα.

Σημαιοφόροι των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής στις 7 Μάη αποφάσισε απεργία για τις 30 Μάη με “αιτήματα” κομμένα και ραμμένα στις απαιτήσεις των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων. Μεγαλύτερη ευελιξία, φτηνότερη εργασία, μεγαλύτερη φοροληστεία, ισχυρότερη εκμετάλλευση. Αυτά ζητά το κεφάλαιο, αυτά ζητά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ως προϋποθέσεις για να προχωρήσει το δικό της σχέδιο καπιταλιστικής ανάπτυξης, σε αυτά συμφωνεί ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Αφού απέρριπταν για μήνες τα καλέσματα των συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ για την οργάνωση αγώνων με αιχμές την προστασία του απεργιακού δικαιώματος, για αυξήσεις στους μισθούς και ΣΣΕ, αφού έβαλαν πλάτη και συνυπέγραψαν τη διατήρηση των ίδιων εξευτελιστικών για τους εργαζόμενους κατώτερους μισθούς, με την ίδια συνέπεια απέρριψαν στη σημερινή συνεδρίαση το αίτημα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, η απεργία στις 30 Μάη να γίνει με διεκδικήσεις που αφορούν στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, για προστασία του λαϊκού εισοδήματος και της λαϊκής κατοικίας.

Το ΠΑΜΕ, το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα επιτρέψει στις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να σύρουν την εργατική τάξη και από κοντά τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε νέες θυσίες για να αβγαταίνουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας και για να δυναμώνει η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ καλεί τα εργατικά συνδικάτα της Αττικής αλλά και ενώσεις αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ, σε σύσκεψη – συζήτηση την Τετάρτη 16/5/2018 και ώρα 6.30 μ.μ. στον κινηματογράφο “Studio” για την οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης στις 30 Μάη, με πλαίσιο που να αντιστοιχεί στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Για να κάνουμε ένα βήμα μπρος στην κοινή δράση με τους μαζικούς φορείς και τα συνδικαλιστικά όργανα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην πολιτική των μονοπωλίων που τους ξεζουμίζει.

Οι εργαζόμενοι της Αθήνας μόνο με οργάνωση και συσπείρωση στα συνδικάτα τους μπορούν να βάλουν τέρμα στα σχέδια κυβέρνησης και κεφαλαίου. Σχέδια που με συμπαραστάτη τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ έρχονται να πατήσουν πάνω στο χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων, τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, των εργασιακών σχέσεων, στη διατήρηση και συνέχιση των πάνω από 600 μνημονιακών νόμων.

Έναν δρόμο έχουμε οι εργαζόμενοι. Κόντρα στα “αναπτυξιακά” συνέδρια – φιέστες, στην “ανάπτυξη” που ευαγγελίζονται για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, οργανώνουμε τον αγώνα μας με σχέδιο και αποφασιστικότητα κατά κλάδο και χώρο δουλειάς. Δυναμώνουμε τις πρωτοβουλίες του αγώνα για μαζικές πετυχημένες απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων».