ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΕΣΕΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ : Συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 28 Νοέμβρη

Τη συμμετοχή των μετεκπαιδευόμενων στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 28 Νοέμβρη, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών που έγινε στις 20 Νοέμβρη, κατά τη διάρκεια της οποίας αναδείχτηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετεκπαιδευόμενοι Μηχανικοί στο ΚΕΣΕΝ, που δεν είναι αποσπασμένα από την υπόλοιπη ναυτική εκπαίδευση.

Παράλληλα, «η Γενική Συνέλευση χαιρετίζει τη στάση του συνάδελφου Μηχανικού Σταύρου Παπαδάκη που υπηρετούσε στη Φρεγάτα “Ναβαρίνο” και βγήκε στην αναφορά αρνούμενος τη συμμετοχή του στις ΝΑΤΟικές ασκήσεις».

Στην ανακοίνωσή της Συντονιστική Επιτροπή ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών αναφέρει τα εξής:

Στην ένταση των προβλημάτων έρχεται να προστεθεί και η παραίτηση των δύο ωρομισθίων εκπαιδευτικών στα Ηλεκτρολογικά μαθήματα, με συνέπεια να αιωρείται ο Β’ κύκλος των υποψήφιων Β’ Μηχανικών, είτε με μη ολοκλήρωση του κύκλου, είτε με τη συγχώνευση δύο τμημάτων στα συγκεκριμένα μαθήματα. Παραμένει το πρόβλημα με τη μη πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, παρότι έχει ψηφιστεί νόμος για πρόσληψη 29 μόνιμων εκπαιδευτικών στα ΚΕΣΕΝ, δεν έχει γίνει καμία.

Αυτό είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που συνεχίζεται και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, με τη διαρκή υποβάθμιση και υποχρηματοδότηση, τις αδιαφανείς διαδικασίες χρήσης των κονδυλίων από το Κεφάλαιο Ναυτικής Εκπαίδευσης, που έχει να γίνει ισολογισμός από το 2003, ενώς διαρκώ βρίσκουν έδαφος τα τρωκτικά της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Οι συνάδελφοι μηχανικοί επεσήμαναν:

Τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό με τη συντριπτική πλειοψηφία του να είναι ωρομίσθιοι, τον αφανισμό των ναυτοδιδασκάλων, τη διαρκή απαξίωση της υλικοτεχνικής υποδομής, μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί σημειώσεις και βιβλία σε όλα τα μαθήματα, παρά τις υποσχέσεις του ΓΓ του ΥΕΝ από τον προηγούμενο κύκλο.

Παραμένει το πρόβλημα με τον περιορισμό των μαθημάτων σε εμβόλιμες εξεταστικές, το επίδομα φοίτησης δεν έχει καταβληθεί στον προηγούμενο κύκλο, για τους συναδέλφους που προέρχονται από την επαρχία να τους εξασφαλιστεί η δωρεάν στέγαση στην Εστία Ναυτικών με μειωμένο εισιτήριο μετακίνησης σε όλα τα μέσα μεταφοράς, ενώ παραμένει το πρόβλημα της καθαριότητας.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε: τη συμμετοχή των μετεκπαιδευόμενων στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 28 Νοέμβρη.

Χαιρετίζει τη στάση του συνάδελφου Μηχανικού Σταύρου Παπαδάκη που υπηρετούσε στη Φρεγάτα «Ναβαρίνο» και βγήκε στην αναφορά, αρνούμενος τη συμμετοχή του στις ΝΑΤΟικές ασκήσεις.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε για όλα τα παραπάνω την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του ΥΕΝ και την άμεση συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων μας.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Διαβάστε εδώ το πλαίσιο αιτημάτων