Γενική Συνέλευση ΠΕΣ-ΝΑΤ: Καταδικάζει την αντιλαϊκή πολιτική και καλεί τους συνταξιούχους σε οργάνωση και αγώνα

Η Γενική Συνέλευση των μελών της ΠΕΣ-ΝΑΤ, που έγινε την Τετάρτη 28 Μάρτη 2018, αφού άκουσε τον απολογισμό και προγραμματισμό δράσης του ΔΣ και τις ομιλίες των συναδέλφων, με οργή και αγανάκτηση διαπιστώνει ότι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή αντισυνταξιουχική πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Η εφαρμογή αυτής της πολιτικής επιβεβαιώνει τον αδίστακτο χαρακτήρα της κυβέρνησης, που είναι προς όφελος του Ελληνικού και ξένου κεφαλαίου, της ΕΕ του ΔΝΤ και σε βάρος των συνταξιούχων και όλου του ελληνικού λαού.

Παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της για κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο συνεχίζει να εφαρμόζει τις αποφάσεις των προηγουμένων κυβερνήσεων ( με περικοπές  συντάξεων στις κύριες και επικουρικές) αλλά ετοιμάζεται να εφαρμόσει με βάση τον ν. 4387/2016 και νέα μέτρα όπως η περικοπή της προσωπικής διαφοράς, η μείωση του αφορολόγητου, η εξαφάνιση του ΕΚΑΣ που θα έχουν οδυνηρές συνέπειες για όλους μας.

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στον επανυπολογισμό των συντάξεων μας, τις περικοπές, την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, την αλλαγή των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης σε περίπτωση θανάτου, χηρείας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Κατάργηση του νόμου 4387/2016 αλλά και όλου του νομοθετικού πλαισίου που κατακρεουργεί τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μας.
  • Επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Αποκλειστικά δημόσια καθολική και δωρεάν υγεία.
  • Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ναυτολόγηση σε όλα τα πλοία ναυτεργατών με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

Καλούμε τους συνταξιούχος και εργαζόμενους σε οργάνωση και αγώνα με διεκδικητικό πλαίσιο την ασφάλιση, την φορολογία, ενάντια στους πλειστηριασμούς.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ

Η Γ.Σ. των μελών της ΠΕΣ-ΝΑΤ, που έγινε στις 28 του Μάρτη στον Πειραιά, εκφράζει έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις σε Βαλκάνια, Μ. Ανατολή, Ελληνοτουρκικά και Κυπριακό.

Στην περιοχή μας ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ κάνουν επικίνδυνα σχέδια για να βγουν ενισχυμένοι στον ανταγωνισμό με άλλες δυνάμεις, όπως η Κίνα, η Ρωσία. Σχεδιάζεται διαμελισμός κρατών όπως η Συρία. Εντείνεται η προσπάθεια προώθησης διχοτομικής λύσης στην Κύπρο, παράλληλα δυναμώνει η αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας από την Τουρκία στο Αιγαίο. Διευρύνεται η επίθεση κατά του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο το Ισραήλ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Με την σημαία της γεωστρατηγικής αναβάθμισης επεκτείνει τις αμερικανονατοικές βάσεις σε Σούδα και Αλεξανδρούπολη. Η συμμέτοχη της Ελλάδας σε ΝΑΤΟ-ΕΕ δεν είναι παράγοντας ασφάλειας για τον Ελληνικό λαό. Αποδεικνύεται από την Τουρκική επιθετικότητα, την θεωρία των «γκρίζων ζωνών» την στιγμή που το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο το θεωρεί ενιαίο επιχειρησιακό χώρο

Τα Ευρωατλαντικά σχέδια είναι που αναζωπυρώνουν το ζήτημα με την ΠΓΔΜ. Θέλουν να εντάξουν τα Δ. Βαλκάνια στο ΝΑΤΟ. Επιχειρούν να παραπλανήσουν με την ονοματολογία, συγκαλύπτοντας τα πραγματικά προβλήματα, που είναι η διεύρυνση του ΝΑΤΟ και ο αλυτρωτισμός.

Στην βάση αυτών των ανησυχιών εκφράζουμε την εναντίωσή μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ξαναμοιράσματος του κόσμου, την διαίρεση των λαών.

Απαιτούμε:

  • Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
  • Να κλείσουν οι βάσεις της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα.
  • Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί που συμμετέχουν σε αποστολές από το εξωτερικό.
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΩΝ

Τέλος με ιδιαίτερο ψήφισμα η Γενική Συνέλευση της ΠΕΣ-ΝΑΤ διαπιστώνοντας την κλιμάκωση της επιθετικής δράσης της φασιστικής  ναζιστικής οργάνωσης  Χρυσής Αυγής:

“Καταδικάζει τη θρασύδειλη και απρόκλητη επίθεση σε βάρος μελών αντιφασιστικών οργανώσεων, σε Καλλιθέα και Γαλάτσι, Σαντορίνη  και αλλού  από χρυσαυγίτες και άλλα φασιστοειδή. Αποτέλεσμα αυτών των επιθέσεων ήταν ο τραυματισμός μελών αυτών των οργανώσεων, ένας εκ των οποίων μάλιστα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.

Καταδικάζει την κυβέρνηση, τα αρμόδια υπουργεία και την αστυνομία που αδρανούν προκλητικά στις ενέργειες της Χρυσής Αυγής, ενώ δείχνουν υπερβάλλον ζήλο όταν πρόκειται να αντιμετωπίσουν το εργατικό κίνημα.

Καλεί τους συνταξιούχους αλλά και όλο τον ελληνικό λαό να απομονώσει ακόμη πιο αποφασιστικά την εγκληματική, ναζιστική οργάνωση της ΧΑ και να καταδικάσει την ανοχή εκ μέρους των μηχανισμών του κράτους σε τέτοιου είδους πρακτικές.”