Αυτοκινητοβιομηχανία «FIAT» : Απεργία στη «σκιά» της μεταγραφής Ρονάλντο

Η μεταγραφή του διάσημου Πορτογάλου ποδοσφαιριστή Κριστιάνο Ρονάλντο στην ιταλική Γιουβέντους έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στους φιλάθλους της ομάδας, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τους εργαζόμενους της αυτοκινητοβιομηχανίας «Fiat», που επίσης ανήκει στην οικογένεια των μεγαλοεπιχειρηματιών Ανιέλι, όπως και η Γιουβέντους. Οι εργαζόμενοι της «Fiat» καταγγέλλουν ότι ενώ εκείνοι παραμένουν εδώ και χρόνια με τους ίδιους μισθούς, την ίδια στιγμή η εργοδοσία προχώρησε σε μία μεταγραφή αξίας πάνω από 100 εκατομμυρίων ευρώ! Για το λόγο αυτό, μάλιστα, σε εργοστάσια της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως στην περιοχή Μέλφι της νότιας Ιταλίας, έχει προκηρυχθεί απεργία το Σαββατοκύριακο.

Σε ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων αναφέρεται:

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ενώ οι εργαζόμενοι εξακολουθούν για χρόνια να κάνουν τεράστιες οικονομικές θυσίες, η εταιρεία αποφασίζει να δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την αγορά ενός ποδοσφαιριστή. Μας λένε ότι η στιγμή είναι δύσκολη. Και ενώ οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους σφίγγουν όλο και περισσότερο το ζωνάρι, η εταιρεία αποφασίζει να επενδύσει πολλά χρήματα σε έναν μόνο άνθρωπο! Είναι εντάξει; Είναι φυσιολογικό για ένα άτομο να κερδίζει εκατομμύρια και χιλιάδες οικογένειες να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν έως τα μέσα του μήνα; (…)

Αυτή η άνιση μεταχείριση δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή. Οι εργαζόμενοι της Fiat έχουν υπηρετήσει την εταιρεία για τουλάχιστον τρεις γενιές, πλουτίζοντας όποιον κινείται γύρω στην εν λόγω εταιρεία, και σε αντάλλαγμα έλαβαν πάντα και μόνο μια ζωή δυστυχίας…».