Ασημένιοι Μαρόκος – Παπακωνσταντίνου στη δίκωπο – Σπουδαία εμφάνιση Κελαϊδίτη στη ρυθμική

Αργυρό μετάλλιο οι Μαρόκος – Παπακωνσταντίνου στη δίκωπο ελαφρών βαρών στο Παγκόσμιο

Το αργυρό μετάλλιο σε ένα νέο αγώνισμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κατέκτησαν οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Μαρόκος κατά την 6η μέρα στη Φιλιππούπολη.

Το ελληνικό δίδυμο, που είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό κ-23 του Μπρεστ, πήρε τη 2η θέση και στον τελικό της δικώπου άνευ πηδαλιούχου ελαφρών βαρών με χρόνο 6:41.48, πίσω από την Ιταλία που πήρε το χρυσό με 6:38.55 και μπροστά από τις ΗΠΑ που κατέκτησαν το χάλκινο με 6:56.99.

Εκτός μεγάλου τελικού έμεινε το διπλό σκιφ γυναικών με τις Κατερίνα Νικολαϊδου – Σοφία Ασουμανάκη. Το ελληνικό δίδυμο πήρε την 6η θέση στον ημιτελικό, τερματίζοντας σε 7:09.20, και θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό του αγωνίσματος.

Το αντίστοιχο πλήρωμα των ανδρών με τους Στέφανο Ντούσκο – Χρήστο Στεργιάκα πήρε την 1η θέση στον ημιτελικό Γ-Δ με χρόνο 6:28.40 και θα αγωνιστούν στον τελικό Γ την Κυριακή το πρωί, για μια θέση από 13-18.

Το Σάββατο θα διεξαχθεί ο τελικός Δ για το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, όπου οι Πέτρος Γκαϊδατζής και Νίνος Νικολαϊδης θα διεκδικήσουν μια θέση από 19-25.

Σπουδαία εμφάνιση της Κελαϊδίτη στον τελικό του σύνθετου στο Παγκόσμιο

Με μία εκπληκτική εμφάνιση στον τελικό του σύνθετου ατομικού, που την έφερε στην 14η θέση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ρυθμικής γυμναστικής, ολοκλήρωσε η Ελένη Κελαϊδίτη την συμμετοχή της στη διοργάνωση της Σόφιας.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του ατομικού ήταν σχεδόν αλάνθαστη -με εξαίρεση το πρόγραμμα με την κορδέλα- και συγκέντρωσε 69,950 βαθμούς (στεφάνι: 18,000 β., μπάλα: 18,250 β., κορύνες: 18,400 β., κορδέλα: 15,300 β.), εκπληρώνοντας τον στόχο της.

Τη σκυτάλη παίρνει το Σάββατο στη Σόφια η Εθνική ανσάμπλ (Χρύσα Μουτάφη, Ζωή Ντίτσιου, Μυρτώ Αθανασουλάκη, Ιωάννα Τζιατζιά, Χρυσάνθη Αθανασακοπούλου, Αύρα Ντούρο), που θα πάρει μέρος στον πρώτο από τους δύο ομίλους του σύνθετου αγώνα (13:00 – 16:00 ώρα Ελλάδας), με την επιδίωξη να παρουσιάσει χωρίς λάθη τα νέα προγράμματά της στα 5 στεφάνια και στις 3 μπάλες / 2 σχοινάκια, προκειμένου να εξασφαλίσει μία θέση μέσα στην κορυφαία 24άδα και μαζί το εισιτήριο για το Παγκόσμιο και προολυμπιακό του 2019.