ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ: ΠΕΜΕΝ ΚΑΙ ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι αρχαιρεσίες στην Ένωση Μηχανικών ΠΕΜΕΝ, για την ανάδειξη νέας διοίκησης και αντιπροσώπων για την ΠΝΟ και το ΕΚ Πειραιά, που λήγουν την Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2018 και την ψηφοφορία να διεξάγεται τις εργάσιμες μέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες από 9 π.μ. έως 3 μ.μ.

Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι αρχαιρεσίες στην Ένωση Θερμαστολαδάδων “ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ”, για την ανάδειξη νέας διοίκησης και αντιπροσώπων στην ΠΝΟ και το ΕΚ Πειραιά, που λήγουν την Τρίτη 3 Απρίλη 2018 και την ψηφοφορία να διεξάγεται τις εργάσιμες μέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες από 10 π.μ. έως 2 μ.μ.

Μάχη ενταγμένη στον αγώνα για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Οι αρχαιρεσίες στα ταξικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ έχουν καθοριστική σημασία για τους μηχανικούς, τους θερμαστολαδάδες, για τους ναυτεργάτες όλων των κλάδων.

Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ πρωτοστάτησαν και συνέβαλαν αποφασιστικά στην ανάπτυξη των ταξικών αγώνων, για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, την κοινωνική ασφάλιση, την ανεργία, για όλα τα προβλήματα της ναυτεργατικής οικογένειας, σε συνθήκες έντονης εργοδοτικής και  κρατικής  καταστολής, πολιτικής επιστράτευσης.

Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί 36 απεργίες, σημαντική συμβολή για το εργατικό κίνημα…

Εφοπλιστές και κυβέρνηση θέλουν να δημιουργήσουν συνθήκες γαλέρας για τους ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Όσο οι εφοπλιστές αυξάνουν τα κέρδη τους, τόσο μεγαλύτερη είναι η επιθετικότητά τους σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών.

Εφοπλιστές, κυβέρνηση, τα κόμματα του κεφαλαίου και οι εκπρόσωποί τους στο εργατικό σ.κ. μέσα από νόθες, διαβλητές διαδικασίες σε ναυτεργατικά σωματεία και την ΠΝΟ, επιτίθενται με ταξικό μίσος ενάντια στους ναυτεργάτες.

Οι εφοπλιστές και οι εκπρόσωποί τους παρεμβαίνουν για την αποδυνάμωση των ταξικών σωματείων, με την αποχή των εργαζομένων αναπτύσσοντας έντονα τα ιδεολογήματα «μακριά από τα σωματεία», «όλοι ίδιοι είναι», «όλοι πουλημένοι». Διαβρώνουν τη συνείδηση του εργαζόμενου με το δηλητήριο του ατομισμού, τον θέλουν ανοργάνωτο, τρομοκρατημένο, χειραγωγημένο, με τη μέθοδο του μαστίγιου και του καρότου.

Η δύναμη των ταξικών σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ είναι οι ίδιοι οι ναυτεργάτες.

Με τη συμμετοχή των μηχανικών και των θερμαστολαδάδων στις αρχαιρεσίες των σωματείων τους, δυναμώνει η οργάνωση και ο αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για να καλυφθούν απώλειες, να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες των ναυτεργατών, της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.