ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ: Με τη μαζική συμμετοχή των μηχανικών ολοκληρώθηκαν, 28 Φλεβάρη, οι αρχαιρεσίες στην ΠΕΜΕΝ – Συνεχίζονται οι αρχαιρεσίες στον «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

ΠΕΜΕΝ: Με τη μαζική συμμετοχή των  μηχανικών ολοκληρώθηκαν, 28 Φλεβάρη, οι αρχαιρεσίες στην Ένωση Μηχανικών στις αναδεικνύοντας τους ισχυρούς δεσμούς της ταξικής διοίκησης της ΠΕΜΕΝ με τους μηχανικούς και γενικότερα τους  ναυτεργάτες. Στις εκλογές της ΠΕΜΕΝ ψήφισαν 2.265 μηχανικοί κόντρα στην υπονομευτική δράση των εφοπλιστών και των εκπροσώπων τους στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να συγκροτηθεί το νέο ΔΣ για την εκλογή του προεδρείου της ΠΕΜΕΝ και το αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης του σωματείου.

ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι αρχαιρεσίες στην Ένωση Θερμαστολαδάδων, για την ανάδειξη νέας διοίκησης και αντιπροσώπων στην ΠΝΟ και το ΕΚ Πειραιά, που λήγουν την Τρίτη 3 Απρίλη 2018 και την ψηφοφορία να διεξάγεται τις εργάσιμες μέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες από 10 π.μ. έως 2 μ.μ.

Μάχη ενταγμένη στον αγώνα για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος

Οι αρχαιρεσίες στα ταξικά σωματεία έχουν καθοριστική σημασία για τους μηχανικούς, τους θερμαστολαδάδες, για τους ναυτεργάτες όλων των κλάδων.

Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ πρωτοστάτησαν και συνέβαλαν αποφασιστικά στην ανάπτυξη των ταξικών αγώνων, για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, την κοινωνική ασφάλιση, την ανεργία, για όλα τα προβλήματα της ναυτεργατικής οικογένειας, σε συνθήκες έντονης εργοδοτικής και κρατικής καταστολής, πολιτικής επιστράτευσης.

Η δύναμη των ταξικών σωματείων είναι οι ίδιοι οι ναυτεργάτες

Με τη συμμετοχή των μηχανικών και των θερμαστολαδάδων «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» στις αρχαιρεσίες των σωματείων τους, δυναμώνει η οργάνωση και ο αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για να καλυφθούν απώλειες, να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες των ναυτεργατών, της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.