ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»: Η μαζική συμμετοχή των θερμαστολαδάδων εγγύηση για τον ταξικό προσανατολισμό του σωματείου και το δυνάμωμα της πάλης των ναυτεργατών

Με χαρακτηριστικό τη μαζική συμμετοχή των θερμαστολαδάδων ολοκληρώθηκαν, την Τρίτη 3 Απρίλη, οι αρχαιρεσίες στην Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. ¨ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ¨.

Ψήφισαν 907, άκυρα 3 και 904 ψήφους έλαβε ο Ενωτικός Αγωνιστικός Συνδυασμός (ΕΑΣ) που εκλέγει και τις 15 έδρες στο Δ.Σ. του «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και 9 αντιπροσώπους για την ΠΝΟ και το Ε.Κ. Πειραιά. Η  αύξηση της συμμετοχής των  μηχανοδηγών, των λιπαντών στις αρχαιρεσίες του σωματείου κόντρα στην παρέμβαση των εφοπλιστών, των μηχανισμών του κράτους τους και την υπονομευτική δράση του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού – που απείχε για άλλη μια φορά από τις αρχαιρεσίες- είναι αποτέλεσμα των ισχυρών δεσμών  της διοίκησης με τα μέλη του σωματείου στα καράβια, τον αγωνιστικό ταξικό προσανατολισμό της πάλης του κλάδου για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των ναυτεργατών, γενικότερα της εργατικής τάξης.

Πρόεδρος επανεξελέγη ο Μπαρμπαρούσης Λευτέρης, Αντιπρόεδρος ο Δαμίγος Σπύρος, Γενικός Γραμματέας ο Γαλανόπουλος Άγγελος και Ταμίας ο Πουντίδης Παύλος.

Σε μήνυμά της, 16 Απρίλη, η νέα Διοίκηση του σωματείου «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό στους συναδέλφους, σημειώνοντας μεταξύ των άλλων τα εξής:

“Δυναμώνουμε την ενότητα και την πάλη μας, μέσα και έξω από τα καράβια για την υπεράσπιση  και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας.

Με αποφασιστικότητα με τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ οργανώνουμε την πάλη του κλάδου για « ΣΣΕ, κοινωνική, ασφάλιση, ανεργία, φορολογία, λαϊκό εισόδημα. Πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για την τελική νίκη των λαών.”