Απόφαση Δ.Σ. ΠΕΜΕΝ για απεργία

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (Π.Ε.Μ.Ε.Ν.)

Μπουμπουλίνας 21 – 185 35 Πειραιάς

Τηλ. 210/4115260 – 210/4179144 Fax. 2104122606

Email: pemen@otenet.grinfo@pemen.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5  Γενάρη 2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΜΕΝ σε συνεδρίαση του αποφάσισε 24ωρη απεργία όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ φέρει για ψήφιση το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της 3ης “αξιολόγησης” που στο στόχαστρο έχει το χτύπημα στο δικαίωμα της  απεργίας.

Καλούμε τα σωματεία να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση, καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους να συμβάλουν σε κάθε χώρο δουλειάς στην οργάνωση της επιτυχίας της απεργίας, να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, με τον αγώνα μας να διεκδικήσουμε την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

Καταδικάζουμε την υπονομευτική στάση των δυνάμεων του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΤΑ), σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που απέρριψαν την πρόταση και το πλαίσιο αιτημάτων των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για απεργιακή κινητοποίηση. Αρνούνται τα 751 ευρώ κατώτερο μισθό με νομοθετική κατοχύρωση, την κοινωνική ασφάλιση, βάζουν πλάτη και διατηρούν την εργασιακή ζούγκλα. Αυτές οι δυνάμεις δεν διστάζουν  να συνεχίζουν να υπηρετούν τον βρώμικο ρόλο του  «κοινωνικού εταιρισμού», συμβάλουν με τις δυνάμεις του κεφαλαίου στη κατακρεούργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Σε αυτές τις δυνάμεις οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη και ιδιαίτερα οι νέοι εργαζόμενοι.

Καμία αυταπάτη στις υποσχέσεις της κυβέρνησης για «τέλος στα μνημόνια», «δίκαιη ανάπτυξη», τα αντεργατικά μέτρα θα παραμένουν όσο διατηρείται η πολιτική του κεφαλαίου που διαρκώς θα επιτίθεται στα δικαιώματα των ναυτεργατών, των εργαζομένων.

Οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι έχουμε πλούσια εμπειρία από τους αγώνες που αναπτύξαμε το προηγούμενο διάστημα με την απεργία στις 14 Δεκέμβρη στέλνοντας αγωνιστικό μήνυμα για μαχητική συνέχεια ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, της Ε.Ε, του ΔΝΤ, που συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ όπως και οι προκάτοχοι της.

Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας να σημάνει γενικός συναγερμός παντού, με ετοιμότητα και επαγρύπνηση για την απεργιακή μάχη ενάντια στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της 3ης «αξιολόγησης» που θα φέρει για ψήφιση η κυβέρνηση.

ΘΕΛΟΥΝΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΤΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ‘ΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ – ΚΑΤΩ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ