Απεβίωσε ο Κ. Πολίτης, ο προπονητής που οδήγησε την Εθνική μπάσκετ στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου το 1987

Απεβίωσε σήμερα ο Κώστας Πολίτης σε ηλικία 76 ετών. Ως προπονητής μπάσκετ συνέδεσε το όνομα του με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού κυπέλλου το 1987 από την εθνική ομάδα.

Σε συλλυπητήριο μήνυμα ο δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος και το Δημοτικό Συμβούλιο της Καισαριανής  εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του  και προσθέτουν:

Ο Κώστας Πολίτης γεννημένος στην Καισαριανή το 1942, διακρίθηκε ως μπασκετμπολίστας με τη συμμετοχή του στην Εθνική Ελλάδος και την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ελλάδας το 1966-67 ως παίκτης του Παναθηναϊκού.

Ένας από τους πιο σπουδαίους προπονητές μπάσκετ, συνέδεσε το όνομά του με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού κυπέλλου το 1987 από την εθνική ομάδα.

Πληθώρα τίτλων και διακρίσεων πέτυχε και ως προπονητής σε συλλόγους, έχοντας αναλάβει τις ομάδες του Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Νήαρ Ηστ.

«Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του, για την απώλεια του Κώστα Πολίτη. Η προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ και γενικότερα στον ελληνικό αθλητισμό, αφήνει σημαντικές παρακαταθήκες για τις επόμενες γενιές» εξέφρασε το ΚΚΕ.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 5 το απόγευμα στο Κοιμητήριο Καισαριανής.