ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΡ Σε καραντίνα 91 επιβαίνοντες πτήσης της Qatar Airlines βρέθηκαν 12 κρούσματα κορονοϊού

Σε καραντίνα τέθηκαν και οι 91 επιβαίνοντες πτήσης της Qatar Airlines που έφτασε από την Ντόχα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το βράδυ της Δευτέρας, καθώς εντοπίστηκαν 12 θετικά δείγματα στο νέο κορονοϊό. Ανακοινώθηκε πως αναστέλλονται οι πτήσεις από και προς το Κατάρ έως και τις 15 Ιουνίου 2020.

Όπως ενημερώνει η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας «οι επιβάτες είχαν μεταφερθεί μετά τον έλεγχο και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπου και θα παραμείνουν οι μεν θετικοί για 14 ημέρες και οι υπόλοιποι, των οποίων το τεστ ήταν αρνητικό, για 7 ημέρες ως στενές high και low risk επαφές».

Επίσης, έγινε γνωστό πως «εννέα (9) από τους θετικούς επιβάτες είναι υπήκοοι Πακιστάν, προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, δύο (2) Έλληνες υπήκοοι προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένα (1) άτομο ιαπωνικής υπηκοότητας, μέλος ελληνοϊαπωνικής οικογένειας».