ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ του Ενωτικού Δημοκρατικού Συνδυασμού Ηλεκτρολόγων Ηλεκτρονικών Ε.Ν.

Συνάδελφοι Ηλεκτρολόγοι, Ηλεκτρονικοί,

Βρισκόμαστε σε περίοδο αρχαιρεσιών του σωματείου μας, με την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής, σε συνθήκες γενικευμένης επίθεσης στα δικαιώματα μας, όπως και συνολικά των ναυτεργατών, από εφοπλιστές, την κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Σε εξέλιξη η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση με το νέο νόμο λαιμητόμο, το χτύπημα των ΣΣΕ, η χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας, η ένταση της ανεργίας, η διεύρυνση της ανασφάλιστης εργασίας, το τσάκισμα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, η υπονόμευση της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής.

Ταυτόχρονα στην Ν.Α Μεσόγειο εντείνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί που εμπλέκεται και η κυβέρνηση της ΝΔ, με την συμμετοχή στους  αμερικανοΝατοϊκούς σχεδιασμούς.

Το τίμημα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, που προκαλούν με την πολιτική τους οι ανταγωνισμοί των μονοπωλιακών ομίλων, το έχουν πληρώσει και συνεχίζουν να το πληρώνουν οι λαοί, με νεκρούς, με προσφυγιά και μετανάστευση από τις πατρίδες τους.

Συνάδελφοι Ηλεκτρολόγοι, Ηλεκτρονικοί,

Με δηλώσεις τους οι εφοπλιστές και ο υπουργός Ναυτιλίας κ.Πλακιωτάκης, επιχειρούν να καταργήσουν τις ΣΣΕ αρχής γενομένης από τα ποντοπόρα καράβια και στη συνέχεια στις άλλες κατηγορίες πλοίων, εφαρμόζοντας τα μισθολόγια της ITF, επεκτείνοντας την ανασφάλιστη εργασία, με τραγικές επιπτώσεις για τους ασφαλισμένους και την πρόσθετη λεηλασία σε ΝΑΤ/ΕΦΚΑ.

Η απόκτηση των διπλωμάτων μας έχει γίνει βορρά στα τρωκτικά της ιδιωτικής εκπαίδευσης, με τεράστιες ευθύνες του προέδρου του σωματείου μας Ν.Μούγιου, που πρωτοστάτησε στη δημιουργία του ειδικού σχολείου και λόγω της μακρόχρονης διάρκειας, να πηγαίνουμε σε ιδιωτική σχολή στο Σπλιτ της Κροατίας, να πληρώνουμε 5.000 ευρώ!!! για 45 μέρες φοίτηση.

Σε αυτές τις εξελίξεις εντάσσεται το βρώμικο αλισβερίσι που έχει στηθεί και είναι σε εξέλιξη για την καρέκλα της θέσης του Γ.Γ στη ΠΝΟ. Εμπλέκονται οι εφοπλιστές,  η κυβέρνηση της ΝΔ, ο Γ.Χαλάς, ο Ε.Τσικαλάκης πρόεδρος της ένωσης Πλοιάρχων, επικεφαλής της ομάδας των 9 σωματείων μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του σωματείου μας. Στοχεύουν μέσα από τις ίντριγκες τους στις οποίες συμμετέχει και ο πρόεδρος της ένωσης Ναυτών Α.Νταλακογεώργος, να περάσουν με λιγότερες αντιστάσεις τα αντιναυτεργατικά σχέδια των εφοπλιστών.

Συνάδελφοι Ηλεκτρολόγοι, Ηλεκτρονικοί,

Με μαχητικότητα και αγωνιστική αισιοδοξία απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους που συμμετέχουν στη σημερινή Γενική Συνέλευση για την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής αρχαιρεσιών, να αποφασίσουμε την συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία την Τρίτη στις 18 Φλεβάρη στα λιμάνια του Πειραιά, Ραφήνας, που έχουν αποφασίσει Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα, ενάντια στο νέο ασφαλιστικό.

Ενωτικός Δημοκρατικός Συνδυασμός Ηλεκτρολόγων Ηλεκτρονικών Ε.Ν.

« Ε Ν.Δ.Σ.Η.Η.Ε.Ν »

14 Φλεβάρη 2020