Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ που αγωνίζονται και με απεργιακές κινητοποιήσεις για υπογραφή ΣΣΕ

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ που αγωνίζονται και με απεργιακές κινητοποιήσεις για υπογραφή ΣΣΕ που να υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες τους, ενάντια στο χτύπημα των δικαιωμάτων τους, στις απολύσεις, την εργοδοτική τρομοκρατία και τα αντεργατικά σχέδια της επιχείρησης να διαμορφώσει συνθήκες εργασιακών γκέτο.

Ο όμιλος ΟΤΕ όπως και άλλες μονοπωλιακές επιχειρήσεις, καλλιεργούν  αυταπάτες με την τακτική του «λιγότερου κακού», «το καλό της εταιρείας είναι και καλό για τους εργαζόμενους», για να ενταθεί η εκμετάλλευση των εργαζομένων και η κερδοφορία της επιχείρησης πάνω στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από το 2011 οι ΣΣΕ που υπογράφονται είναι με συνεχόμενες μειώσεις μισθών, διευρύνονται οι ελαστικές μορφές εργασίας, στο σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνται το 1/3 (περίπου 6.000) δεν εφαρμόζεται η ΣΣΕ, είναι με διαλυμένες εργασιακές σχέσεις, χαμηλούς μισθούς, εντατικοποίηση της δουλειάς, με την καρμανιόλα της απόλυσης καθημερινά πάνω από το κεφάλι τους.

Η κερδοφορία του ομίλου ΟΤΕ καλά κρατεί, μόνο για το 2018 είχε 1,2 δις εκατ. ευρώ κέρδη, ενώ στους μετόχους έδωσε 340 εκ. ευρώ, ποσό ξεπερνά συνολικά την μισθοδοσία. Αυτή είναι η « ανάπτυξη για όλους» της κυβέρνησης της ΝΔ και η «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ.

Να δυναμώσει η ταξική πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς, κόντρα στον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό που υπονομεύει τους αγώνες καλλιεργεί τον συμβιβασμό, την υποταγή στη μοιρολατρία, στο «λιγότερο κακό».

Να γίνει υπόθεση κάθε σωματείου και εργαζόμενου, ο αγώνας που δίνουν οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, για υπογραφή Ενιαίας Σύμβασης εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, με μέτρα που να διασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλειά τους.

23 Δεκέμβρη 2019

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «COSMOTE – E VALUE» ΑΤΤΙΚΗΣ

Συνεχίζουμε τον αγώνα για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας