Αλληλεγγύη στην απεργία των ναυτεργατών στα πορθμεία του Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, με ανακοίνωσή τους εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην 24ωρη απεργία που πραγματοποιούν σήμερα (Πέμπτη, 20 Δεκέμβρη) οι εργαζόμενοι των πορθμείων της Αυστραλίας και επισημαίνουν:

«Ο δίκαιος αγώνας τους είναι ενάντια στην υποβάθμιση της συντήρησης και ασφάλειας στις μεταφορές, στην υπεράσπιση του δικαιώματος για αξιοπρεπή αμοιβή και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Οι ταξικές δυνάμεις των ναυτεργατών  έχουμε πολύτιμη πείρα και παρακαταθήκη από την έμπρακτη αλληλεγγύη των εργατών, των λιμενεργατών της Αυστραλίας, στους απεργιακούς αγώνες μας, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, ενάντια στην πολιτική των εφοπλιστών και των πολιτικών εκπροσώπων τους.

Απαιτούμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, και καλούμε σωματεία, συνδικάτα, ομοσπονδίες να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.»

ΠΑΜΕ: Στο πλευρό των εργαζομένων που αγωνίζονται

Την υποστήριξη και την αλληλεγγύη του με τους εργάτες των πορθμείων του Μπρίσμπεϊν στην Αυστραλία που αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία σήμερα Πέμπτη 20 Δεκέμβρη εκφράζει το ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Οι εργάτες των πορθμείων, οι οποίοι ήταν σε απεργία πάλι πριν από δύο εβδομάδες, συνεχίζουν την κινητοποίησή τους και διαδηλώνουν για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην υποβάθμιση της συντήρησης και ασφάλειας, καθώς και για την υπεράσπιση του δικαιώματος για αξιοπρεπή αμοιβή και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων που αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, καθώς και για την ποιότητα και την ασφάλεια στις μεταφορές και άλλες δημόσιες υπηρεσίες προς τον λαό.

Το ΠΑΜΕ απαιτεί την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των απεργών και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα τους».