Ακυρώθηκε το φιλικό της Αργεντινής με το Ισραήλ μετά την κατακραυγή

Το τελευταίο φιλικό της Εθνικής Αργεντινής, πριν τους αγώνες του Μουντιάλ, με την αντίστοιχη του Ισραήλ, ακυρώθηκε μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Αργεντινής. Και ένας επίσης σημαντικός λόγος των διαμαρτυριών Παλαιστινίων και όχι μόνο (που έφτασαν μέχρι έξω από το προπονητικό κέντρο των «αλμπισελέστε» στην Καταλονία), ήταν ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι θα γινόταν στην Ιερουσαλήμ.

Ο λόγος για την ακύρωση, που προέβαλε η Ομοσπονδία, ήταν «η κλιμακούμενη βία» με τον βασικό επιθετικό των «αλμπισελέστε», Γκονζάλο Ιγκουαΐν, να κάνει λόγο για μία «σωστή απόφαση». Όμως, η μη διεξαγωγή του αγώνα στην Ιερουσαλήμ εξόργισε τους Ισραηλινούς καθώς ήθελαν να τον εκμεταλλευτούν για τους γνωστούς πολιτικούς λόγους.

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Ελι Μπεν Νταχάν, πως πρόκειται για μια κακή εξέλιξη και ότι οι ποδοσφαιριστές της Αργεντινής δεν αντέκρουσαν την πίεση που δέχθηκαν από όσους μισούν το Ισραήλ. Μάλιστα αναμένεται τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, και του πρόεδρου της Αργεντινής, Μαουρίσιο Μάκρι, προκειμένου να εκφράσει τη δυσαρέσκιά του για την απόφαση της Ομοσπονδίας.

Από την πλευρά της, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Παλαιστίνης ευχαριστεί τον Λιονέλ Μέσι και συμπαίκτες του για την «άρνησή τους να υπηρετήσουν έναν μη αθλητικό σκοπό».