Ακυβέρνητο στον κάβο Μαλιά το Φ/Γ πλοίο AEOLOS –  Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου

Δεύτερο ρυμουλκό θα προσεγγίσει το πλοίο AEOLOS που πλέει ακυβέρνητο στο Μαλέα.

Και δεύτερο ρυμουλκό αναμένεται να προσεγγίσει σήμερα το φορτηγό πλοίο “AEOLOS”, σημαίας Marshall Islands, που λόγω απώλειας του πηδαλίου του βρίσκεται ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Μαλέα.

Από χθες το βράδυ, λίγο πριν τις 10, το πλοίο προσέγγισε ένα  ρυμουλκό, που κατάφερε να προσδεθεί στο «AEOLOS» λόγω, όμως, των πολύ δύσκολων καιρικών συνθηκών που επικρατούν με ανέμους έντασης έως 10 μποφόρ, δεν μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία ρυμούλκησης σε ασφαλές λιμάνι, γι’ αυτό αναμένεται το δεύτερο.

Το AEOLOS είχε αποπλεύσει με 22 αλλοδαπούς μέλη πλήρωμα από το λιμάνι Diliskelesi της Τουρκίας με προορισμό τον λιμένα San Nicolas της Αργεντινής έμφορτο με 19.273,42 μ.τ. σιδηρομεταλλεύματος και το μεσημέρι ενώ έπλεε στο Μυρτώο πέλαγος, ανοιχτά της Μονεμβάσιας, παρουσίασε βλάβη στο πηδάλιο.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας, Λαυρίου

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ.

Μικρή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται σύμφωνα με την ΕΜΥ από το απόγευμα.

Επίσης, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό. Κλειστές είναι και οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)