ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ : Καθημερινά τα περιστατικά βλαβών από το αδιάκοπο πήγαιν-έλα και την υποσυντήρηση!

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του «Blue Star Πάρος», το οποίο παραμένει δεμένο στο λιμάνι της Σύρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια του απόπλου, το Σάββατο 11/8, η ράμπα επιβίβασης επιβατών χτύπησε στον προβλήτα, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά.

Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από Μύκονο – Τήνο – Σύρο – Πειραιά με 1.356 εποβάτες 178 ΙΧ οχήματα, 38 δίκυκλα και 8 φορτηγά. Οι επιβάτες παραμένουν επί του πλοίου, ενώ το «Blue Star Paros» αφού επισκευαστεί και επιθεωρηθεί αναμένεται να αναχωρήσει για τον προορισμό του.

Ανεκτέλεστο παρέμεινε, την Τρίτη 7/8, το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού καταμαράν πλοίου «Αndros jet» λόγω μηχανικής βλάβης. Το πλοίο, που έχει ήδη 56 επιβάτες και αναμενόταν να παραλάβει άλλους 26 επιβάτες από τη Νάξο. Το πλοίο εκτελεί το δρομολόγιο Σύρος, Πάρος, Φολέγανδρος, Νάξος, Σίκινος, Ίος, Θηρασιά, Θήρα, Ανάφη.

Λόγω μηχανικής βλάβης απαγορεύθηκε, τη Δευτέρα 6/8, ο απόπλους του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Απόλλων Ελλάς» από Πειραιά για Αίγινα -Μέθανα – Πόρο, μέχρι την προσκόμιση βεβαίωσης επιθεώρησης μετά την αποκατάσταση της βλάβης.

Στον προβλήτα του λιμανιού της Σκιάθου προσέκρουσε, την Κυριακή 5/8, κατά τον κατάπλου του το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Aqua Blue» με 170 επιβάτες. Το πλοίο υπέστη μικρό ρήγμα σε στεγανό τμήμα του στην πρύμνη δεξιά, ενώ απαγορεύθηκε προσωρινά ο απόπλους του.Το πλοίο εκτελεί το δρομολόγιο Ηράκλειο – Θήρα, Νάξο, Πάρο, Μύκονο, Τήνο, Σύρο, Άνδρο, Σκιάθο με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Μηχανική βλάβη λόγω απώλειας ηλεκτρικής ισχύος διαπιστώθηκε, την Κυριακή 5/8, στο Ε/Γ-Ο/Γ «Ζεύς» κατά την διαδικασία φόρτωσης στον δυτικό λιμένα Αντιρρίου, με προγραμματισμένο δρομολόγιο προς λιμένα Ρίου. Από την Λιμενική Αρχή αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι που προσκόμισε βεβαιωτικού επιθεώρησης.

Πρόβλημα στα πηδάλια και χειριστήρια παρουσίασε, την Τετάρτη 1/8, το Ε/Γ-Ο/Γ “Νικητής” κατά τη διαδικασία προσέγγισης στον λιμένα Θάσου, προερχόμενο από λιμένα Πρίνου (κενό επιβατών και φορτίου), με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η προσέγγισή του πλοίου στον λιμένα και να παραμείνει στο αγκυροβόλιο βορειοανατολικά της μαρίνας Θάσου.