Ακροτηριασμός ναυτεργάτη σε Δ/Ξπλοιο – Βλάβη εν πλώ με 686 επιβάτες στο «Fast Ferries Andros»

Σοβαρός τραυματισμός μέλους πληρώματος του Δ/Ξπλοιου “ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ” στη Θεσσαλονίκη

Σοβαρά τραυματίστηκε σήμερα το πρωί, ναυτικός 61 ετών, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασίας στο μηχανοστάσιο του με ελληνική σημαία Δ/Ξπλοιου «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ», το οποίο βρισκόταν παραβεβλημένο στις εγκαταστάσεις της νησίδας των ΕΛ.ΠΕ.

Ο άτυχος ναυτικός, που είχε ακρωτηριαστεί στο αριστερό του πόδι (στο ύψος της κνήμης), παρελήφθη από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και μεταφέρθηκε στον εμπορικό λιμένα Θεσσαλονίκης, από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ ο 61χρονος ναυτικός παραμένει νοσηλευόμενος.

Βλάβη παρουσίασε εν πλω το Ε/Γ-Ο/Γ «Fast Ferries Andros» με 686 επιβάτες

Βλάβη παρουσίασε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Fast Ferries Andros» λόγω βλάβης που παρουσίασε σε μία από τις δύο μηχανές του ανοιχτά της Καρύστου. Το πλοίο επιστρέφει αυτή την ώρα, με μειωμένη ταχύτητα στο λιμάνι της Ραφήνας.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, το «Fast Ferries Andros» είχε αναχωρήσει στις 17.36 το απόγευμα από τη Ραφήνα για Άνδρο – Τήνο – Μύκονο.

Το πλοίο, στο οποίο επιβαίνουν 686 επιβάτες, 143 ΙΧ οχήματα, 24 φορτηγά και 4 δίκυκλα, αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Ραφήνας στις 9.15 το βράδυ.