Αθλητικό Camp με αναρίχιση και Σκάκι για όλους στο Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ

«Γνωριμία με την αναρρίχηση» στο 7ο Αθλητικό Camp

(VIDEO-ΦΩΤΩ)

Η «Γνωριμία με την αναρρίχηση» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Σεπτέμβρη από 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι σε αναρριχητικό πεδίο της Αττικής.

Το 7ο Αθλητικό Camp της ΚΝΕ ξεκίνησε στις 16 Σεπτέμβρη με τους αγώνες των τεσσάρων και οκτώ χιλιομέτρων, όπου και σημειώθηκε η μεγαλύτερη συμμετοχή από όλες τις χρονιές.

Οι σκακιέρες υποδέχθηκαν και τις τρεις μέρες τους επισκέπτες

Το σκάκι για άλλους είναι άθλημα, για άλλους παιχνίδι, για άλλους επιστήμη ή τέχνη. Εχει εκατομμύρια φίλους κάθε ηλικίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν γνωρίζει από διακρίσεις, εξασκεί τη συγκέντρωση, την πειθαρχία, τη φαντασία, τη μαχητικότητα, βοηθάει τη μνήμη και τη λήψη αποφάσεων. Για όλους τους παραπάνω λόγους, οι σκακιστικές εκδηλώσεις κάθε χρόνο αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των Φεστιβάλ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Το ταξίδι ξεκίνησε από κάθε γωνιά της Ελλάδας και κορυφώθηκε στην Αθήνα. Σε κάθε «κόκκινη πολιτεία» στήθηκαν σκακιέρες, που έστειλαν το δικό τους μήνυμα: Ο Αθλητισμός είναι ανάγκη και δικαίωμα της νεολαίας! Χωρίς παράβολα, χωρίς οικονομικούς αποκλεισμούς, μακριά από την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που θέλει να μετατρέψει τον Αθλητισμό σε εμπόρευμα.

Στη Θεσσαλονίκη, την τρίτη μέρα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε αγώνας επίδειξης σιμουλτανέ από τον γκραν μετρ Θάνο Μαστροβασίλη, αθλητή της ΕΣ Θεσσαλονίκης και μέλος της Εθνικής ομάδας. Ο Θ. Μαστροβασίλης αντιμετώπισε ταυτόχρονα 40 άτομα και σημείωσε 39 νίκες, ενώ έκανε ισοπαλία με τον 92χρονο (!) αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, Βασίλη Πεκλάρη.

Στην Αθήνα, στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», οι σκακιέρες υποδέχθηκαν και τις τρεις μέρες τους επισκέπτες του Φεστιβάλ. Μικροί και μεγάλοι δοκίμασαν τις δυνάμεις τους παίζοντας φιλικές παρτίδες, αναλύοντας θέσεις, αναζητώντας την καλύτερη επίθεση ή άμυνα. Την Παρασκευή διοργανώθηκε τουρνουά μπλιτς, που αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τους συμμετέχοντες. Οι παρτίδες συνεχίσθηκαν με αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι αργά το βράδυ.