«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΝΑΥΤΩΝ»: Nα απομονωθούν οι εκπρόσωποι των εφοπλιστών στην ΠΕΝΕΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Γενική Συνέλευση παρωδία πραγματοποίησε η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ, για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής αρχαιρεσιών, σε αναντιστοιχία με τα οξυμμένα προβλήματα του κλάδου των ναυτών και συνολικά των ναυτεργατών.

Οι βαρύγδουπες δηλώσεις και ανακοινώσεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΠΕΝΕΝ, που εμφανίζονται στο διαδίκτυο, δεν μπορούν να καλύψουν τους δεσμούς τους με το εφοπλιστικό κεφάλαιο και τις τραγικές επιπτώσεις σε βάρος των δικαιωμάτων των λοστρόμων, ναυτών, «τζόβενων».

Η υπογραφή τους στις ΣΣΕ για τα ποντοπόρα σε συνεργασία με τον Γ.Γ. της ΠΝΟ, έχει συμβάλει να μην εφαρμόζονται οι κλαδικές ΣΣΕ και η κοινωνική ασφάλιση για όλους τους ναυτεργάτες, πυροδότησε στο μαζικό διωγμό των ναυτών και άλλων ειδικοτήτων ναυτεργατών, ενώ αντίστοιχα είναι τα αποτελέσματα και στα κρουαζιερόπλοια. Είναι γνωστή η στάση της διοίκησης της ΠΕΝΕΝ να εκβιάζουν, να τρομοκρατούν, σε συνεργασία με διευθυντικά στελέχη εφοπλιστικών εταιρειών στο δικαίωμα για δουλειά με δικαιώματα.

Ο «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΝΑΥΤΩΝ» καλεί όλους τους συναδέλφους του κλάδου και συνολικά τους ναυτεργάτες, να συνεχίσουμε τον αγώνα μαζί με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια την Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη για:

√ Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις.

√ Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του κατώτερου μισθού στα 751€.

√ Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών  νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ και τη κοινωνική ασφάλιση, ενάντια στον ν.4387/2016, τον επανυπολογισμό των συντάξεων και στις περικοπές της προσωπικής διαφοράς.

√ Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, ενάντια στην ανεργία, με οργανικές συνθέσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

√ Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας, να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.

Καλούμε τους συνάδελφους λοστρόμους, ναύτες, τζόβενα, να ενισχύσουν στις αρχαιρεσίες τον «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΝΑΥΤΩΝ», καταδικάζοντας την επίθεση εφοπλιστών – κυβέρνησης σε βάρος των δικαιωμάτων μας, να απομονώσουν τους εκπροσώπους των εφοπλιστών από την ΠΕΝΕΝ.

Πειραιάς, 12 Σεπτέμβρη 2018

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΝΑΥΤΩΝ