ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΝΑΥΤΩΝ : Καλεί τους ναύτες να μη νομιμοποιήσουν τις αρχαιρεσίες-παρωδία της ΠΕΝΕΝ

Κάλεσμα στους ναύτες «να μη νομιμοποιήσουν τις αρχαιρεσίες-παρωδία της ΠΕΝΕΝ, vα εκδηλώσουν την αντίθεσή τους με κάθε τρόπο, με αποχή, με άκυρο, με λευκό, να μην επιτρέψουμε η ΠΕΝΕΝ να παραμείνει μηχανισμός αναπαραγωγής εργατοπατέρων σαν τον Νταλακογιώργο, “συνδικαλιστών” ξεκομμένων από τα βάσανα και τις αγωνίες των ναυτεργατών, μακρύ χέρι της εργοδοσίας», απευθύνει με ανακοίνωσή του ο «Αγωνιστικός Συνδυασμός Ναυτών». Ταυτόχρονα, καταγγέλλει την πλειοψηφία της διοίκησης στην ΠΕΝΕΝ που μεθόδευσε και απέκλεισε με διάφορα προσχήματα από τις εκλογές το ψηφοδέλτιό του. Όπως σημειώνει, «παρά το γεγονός ότι κατατέθηκαν στην Εφορευτική Επιτροπή 28 αιτήσεις συνάδελφων για τη συγκρότηση συνδυασμού, αποκλείστηκαν οι 11!» και έτσι δεν καλύφθηκε το ελάχιστο όριο των 21 υποψηφίων.

Ο «Αγωνιστικός Συνδυασμός Ναυτών» στην ανακοίνωσή του αναφέρει επίσης:

«Τι επικαλέστηκε ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, Νταλακογιώργος; Οι 6 συνάδελφοι φαίνονται ως διαγραμμένοι από τα μητρώα, αυθαίρετα, χωρίς ποτέ να έχουν προειδοποιηθεί ή ενημερωθεί γι’ αυτή την εξέλιξη. Σε ένα συνάδελφο έλειπαν 8 ημέρες θαλάσσια υπηρεσία (για την πλειοψηφία της ΠΕΝΕΝ προφανώς είναι έγκλημα να είσαι άνεργος) και άλλος ένας συνάδελφος γράφτηκε στο σωματείο στις 9 Οκτώβρη του 2017 και για 1 ημέρα (!!!) δεν είχε την τυπική προϋπόθεση να είναι υποψήφιος και άλλοι 3 ναύτες τους διέγραψε με παρόμοιες προφάσεις.

Η πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΕΝΕΝ έδωσε για άλλη μια φορά εξετάσεις στους εφοπλιστές και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εμποδίζοντας το ψηφοδέλτιο που συγκρότησαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και άλλοι πρωτοπόροι ναυτεργάτες να πάρει μέρος στις αρχαιρεσίες του σωματείου. Αρνήθηκε να δώσει πριν από την ε/α γενική συνέλευση το μητρώο του σωματείου στον “Αγωνιστικό Συνδυασμό Ναυτών”, για να διαπιστωθεί η γνησιότητα του μητρώου και η τήρηση των προϋποθέσεων του καταστατικού για όλα τα μέλη του. Τίποτα τυχαίο άλλωστε, θυμίζουμε μόνο ότι στις αρχαιρεσίες του 2014 είχαν χρησιμοποιηθεί 3 διαφορετικά μητρώα.

Η τυχοδιωκτική πλειοψηφία της ΠΕΝΕΝ σουλατσάρει πότε στον ΣΥΡΙΖΑ, πότε στη ΛΑΕ, πότε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να βρει “αριστερό” και “δημοκρατικό” προσωπείο. Στην πράξη αποδεικνύεται μια ηγεσία ίδια με τις πιο αποκρουστικές πλειοψηφίες στην ΠΝΟ και στη ΓΣΕΕ. Τα παχιά λόγια για “συμμετοχή” και “δημοκρατία” αποδεικνύονται κούφια, μπροστά στην ανάγκη η ΠΕΝΕΝ να διατηρηθεί ένας άκαμπτος μηχανισμός στα χέρια των εφοπλιστών και της κυβέρνησης. Αποδείχτηκε ότι η σαπίλα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού καθρεπτίζεται απόλυτα στην ηγεσία της ΠΕΝΕΝ.

Καλούμε τους ναύτες να μην νομιμοποιήσουν τις αρχαιρεσίες παρωδία της ΠΕΝΕΝ. Να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους με κάθε τρόπο, με αποχή, με άκυρο, με λευκό. Να μην επιτρέψουμε η ΠΕΝΕΝ να παραμείνει μηχανισμός αναπαραγωγής εργατοπατέρων σαν τον Νταλακογιώργο, “συνδικαλιστών” ξεκομμένων από τα βάσανα και τις αγωνίες των ναυτεργατών, μακρύ χέρι της εργοδοσίας.

Καλούμε όλους τους ναύτες να δυναμώσουν τη συμμετοχή τους στους αγώνες, στις διεκδικήσεις με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του και όχι στα συμφέροντα των εφοπλιστών και των άλλων μονοπωλιακών ομίλων. Οργανώνουμε από τώρα τη συμμετοχή μας στην απεργία στις 8 Νοέμβρη».