Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ

Σήμερα, Πέμπτη, οι θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως έως 9 μποφόρ, που πνέουν στο βόρειο Ιόνιο, τα ανατολικά Ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν. Η έντασή τους έως 10 μποφόρ θα διατηρηθεί στα νότια πελάγη (νότιο Ιόνιο και θάλασσα Κυθήρων).

Από σήμερα το απόγευμα, οι βροχές που σημειώνονται στα νότια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στη νοτιοανατολική και νότια Πελοπόννησο, το νότιο Ιόνιο και την Κρήτη, όπου τη νύχτα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Την Παρασκευή προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο (κυρίως στην ανατολική και τη νότια) και την Κρήτη.

Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις Κυκλάδες και προς το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ και το πρωί τοπικά 8 μποφόρ και στο Ιόνιο 8 με 9 και το πρωί τοπικά 10. Βαθμιαία μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα πνέουν με ένταση στο Ιόνιο 6 με 7 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.

Το Σάββατο, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν με κύρια χαρακτηριστικά:

  • Τις κατά τόπους ισχυρές και καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.
  • Τη σταδιακή επικράτηση νότιων ανέμων, οι οποίοι στο νότιο Ιόνιο μέχρι το μεσημέρι θα φθάσουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Την Κυριακή, η κακοκαιρία θα επηρεάσει την κεντρική και νότια χώρα, ενώ νότιοι άνεμοι πολύ θυελλώδεις και πιθανώς σε επίπεδο θύελλας έως 10 μποφόρ, θα πνέουν στα νότια πελάγη.