ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ : Καταγγέλλουν τη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σε εξέλιξη η τουρκική εισβολή στη Βόρεια Συρία (ΦΩΤΟ)

Τη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, με τη νέα εισβολή της Τουρκίας, καταγγέλλουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝΠΕΕΜΑΓΕΝΠΕΠΡΝΠΕΣ/ΝΑΤ.

Στην καταγγελία τους σημειώνουν:

«Η ιμπεριαλιστική επέμβαση εντάσσεται στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια στο πλαίσιο των ανταγωνισμών, του ελέγχου των πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Σε αυτούς τους ανταγωνισμούς που εντείνονται στην περιοχή μας, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει εκεί που σταμάτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, να αποτελεί τον καλύτερο σημαιοφόρο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και αυτό καταγράφηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Πομπέο και στην υπογραφή της νέας συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις.

Η εισβολή της Τουρκίας, όπως και αντίστοιχες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τα προηγούμενα χρόνια, θα οδηγήσει στον ξεριζωμό νέων χιλιάδων προσφύγων σε όλη την ευρύτερη περιοχή, με βαρύτατες συνέπειες και στην Ελλάδα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δοκιμαζόμενο λαό της Συρίας που εδώ και χρόνια βρίσκεται στη δίνη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κουρδικούς πληθυσμούς που στοχοποιούνται και γίνονται πιόνι στα ιμπεριαλιστικά παζάρια.

Απέναντι στους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών τη διέξοδο μπορεί να τη δώσει ο αγώνας των λαών.

Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Να κλείσουν τώρα οι βάσεις των ιμπεριαλιστών στην Ελλάδα».