ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Συγκέντρωση την Τετάρτη 27 Μάρτη 10:30 π.μ. στην πλ. Κλαυθμώνος και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου

Σε παναττικό συλλαλητήριο προχωρούν οι συνταξιούχοι την Τετάρτη 27/3, με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10:30 π.μ., και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ζητούν αντιπροσωπεία τους να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό.

«Όλοι στο δρόμο του αγώνα», είναι το κάλεσμα που απευθύνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΠΟΣΕ/ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, ΠΣΣ/ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ και ΠΕΤΟΜ/ΤΕΕ.

Μετά τις δεκάδες κινητοποιήσεις των προηγούμενων μηνών και την πανελλαδική συγκέντρωση που οργάνωσαν στις 15 Δεκέμβρη, οι συνταξιούχοι προετοιμάζουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τα προβλήματα της Υγείας.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ

«Συνεχίζουμε τον αγώνα», τονίζουν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις. Μετά τις δεκάδες κινητοποιήσεις των προηγούμενων μηνών και την πανελλαδική συγκέντρωση που οργάνωσαν στις 15 Δεκέμβρη, προετοιμάζουν συγκεντρώσεις και αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τα προβλήματα της Υγείας.

«Δεν δεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν, να μας κόβουν τις συντάξεις μας που τις πληρώσαμε σε όλη μας τη ζωή με τη δουλειά μας και να τις κάνουν προνοιακά βοηθήματα, για να μας πετούν στο τέλος κάποια επιδόματα επαιτείας. Δεν πληρώσαμε για να παίρνουμε επιδόματα, αλλά συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

«Οι συνταξιούχοι διεκδικούν:

— Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών αντεργατικών νόμων που έχουν ψηφιστεί από όλες τις κυβερνήσεις. Αμεση ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.

— Αμεσα και μπροστά στο Πάσχα να αποδοθούν τα δώρα, η 13η και 14η σύνταξη.

— Να αποδοθούν τώρα όλα τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως προσφυγές και προαπαιτούμενα.

— Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να οριστεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 ευρώ που είναι σήμερα.

— Οχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, του ΕΚΑΣ και των συντάξεων χηρείας. Απόδοση στις συντάξεις του ΟΑΕΕ ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης. Αμεση απόδοση των ενημερωτικών.

— Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.»