ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ : Πρωτοβουλία για την παρασκευή αντισηπτικών

Με πρωτοβουλία των εκλεγμένων με την «Πανσπουδαστική ΚΣ», οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φαρμακευτικής ΠάτραςΒιολογικού Θεσσαλονίκης και Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ καλούν τους φοιτητές οργανωμένα μέσα από τα Τμήματά τους να συμβάλουν στην προσπάθεια πρόληψης από τη διασπορά του ιού, για την προστασία του λαού με την κατασκευή αντισηπτικών που θα διατεθούν στα δημόσια νοσοκομεία και στους οικότροφους φοιτητές.

Οι φοιτητικοί Σύλλογοι καταδικάζουν τις λογικές «κόστους» – «οφέλους» που βάζουν στο ζύγι τα μέτρα πρόληψης για τη νεολαία και το λαό με τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Στην απόφασή του ο Σύλλογος της Φαρμακευτικής Πάτρας σημειώνει μεταξύ άλλων: «Συνεχίζουμε να διεκδικούμε στο πλευρό των Σωματείων των Υγειονομικών, της ΟΕΝΓΕ κάλυψη των ελλείψεων στο δημόσιο σύστημα Υγείας που ακόμα και τώρα εν μέσω την πανδημίας παραμένει γυμνό, διάτρητο και αδύναμο να ανταποκριθεί στις οξυμένες ανάγκες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις επόμενες μέρες.

Σε αυτές ειδικά τις συνθήκες χρειάζεται να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός όλων των δημόσιων υπηρεσιών, των εργασιακών χώρων με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια». Καλεί επίσης και τους υπόλοιπους ΦΣ Φαρμακευτικής σε όλη την Ελλάδα να κινητοποιηθούν στην ίδια κατεύθυνση! (Διαβάστε εδώ ολόκληρη την απόφαση).

Από την πλευρά του ο Σύλλογος των Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, σημειώνει ότι «“Ατομικά μέτρα προστασίας” δε σημαίνει να ψάχνει ο καθένας μόνος του να βρει μάσκες προστασίας και αντισηπτικά ενώ αυτήν την ανάγκη θα έπρεπε να την καλύπτει το κράτος οργανωμένα και δωρεάν. “Ατομικά μέτρα” δε σημαίνει ένα προϊόν που κοστίζει μόλις κάποια λεπτά του ευρώ, να γίνεται αντικείμενο άθλιας αισχροκέρδειας μπροστά στις ανάγκες εκτεταμένης προστασίας. Καταδικάζουμε απαράδεκτες τοποθετήσεις και από την κυβέρνηση που δείχνουν ξεκάθαρα ότι ακόμη και μέσα στην επιδημία τα μέτρα προστασίας του λαού εξαρτώνται από το κέρδος των επιχειρήσεων». (Διαβάστε εδώ ολόκληρη την απόφαση).

ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ:

Και τα καλυμμένα στόματα βγάζουν φωνή… Τη δυναμώνουμε! (VIDEO)

Με ένα βίντεο – απάντηση στα περί «ατομικής ευθύνης», η ΚΝΕ αναδεικνύει τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση της δημόσιας υγείας, προειδοποιεί για την προσπάθεια του κεφαλαίου να χρησιμοποιήσει την πανδημία ως ευκαιρία για να περάσει αντεργατικά μέτρα και υπενθυμίζει στη νεολαία και το λαό: Και τα καλυμμένα στόματα βγάζουν φωνή… Τη δυναμώνουμε!