Τραυματισμός μέλους του πληρώματος του Ε/Γ – Ο/ Γ πλοίου «BLUE STAR PATMOS» ΦΑΚΕΛΟΣ «ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ»: Η «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Τραυματίστηκε το βράδυ της Παρασκευής 26 Ιουνίου  ο Β’ μηχανικός και μέλος του πληρώματος του «BLUE STAR PATMOS» ΝΠ 12119, το οποίο είναι ελλιμενισμένο στον κεντρικό λιμάνι του  Πειραιά. Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, χθες το βράδυ «ενημερώθηκε  το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον ύπαρχο του Ε/Γ -Ο/Γ «BLUE STAR PATMOS», για περιστατικό τραυματισμού 53χρονου, μέλους του πληρώματος (Β’ Μηχανικός) του πλοίου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει  το υπουργείο ναυτιλίας, «ο ανωτέρω άνδρας διεκομίσθη σε ιδιωτική κλινική για την παροχή ιατρικής περίθαλψης. Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση, υπέστη κάταγμα τέταρτου δακτύλου (αρ) άκρου ποδός και θλαστικό τραύμα στην ίδια περιοχή, όπου του έγινε συρραφή. Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά».

Τα εργατικά «ατυχήματα» στα καράβια γενικότερα  στους χώρους δουλειάς, είναι καθημερινό φαινόμενο, με τους εργάτες να σκοτώνονται ή να σακατεύονται, καταδεικνύοντας ότι οι τόποι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε αρένες και παγίδες θανάτου, ότι η υγεία και η ζωή τους θυσιάζονται προκειμένου να μεγαλώσουν τα κέρδη των  εφοπλιστών,  του κεφαλαίου

Είναι επιτακτική ανάγκη  να δυναμώσει ο αγώνας των ταξικών συνδικάτων απέναντι, στους εφοπλιστές, στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, για  να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς.