ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ – ΟΒ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΚΝΕ: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών στο Κερατσίνι

Εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Μεταφορών της ΚΟΑ του ΚΚΕ και των αντίστοιχων ΟΒ της ΚΝΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών έγινε το Σάββατο, στην πλατεία Πόντου στο Κερατσίνι, με τη συμμετοχή νέων εργατών στις Μεταφορές, που έδειξαν έντονο ενδιαφέρον στη συζήτηση που ακολούθησε μετά την παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τα ναρκωτικά.

Την εκδήλωση άνοιξε εκ μέρους της Οργάνωσης η Ιωάννα Καραγεωργίου, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, σημειώνοντας ότι «η πάλη κατά των ναρκωτικών είναι κρίσιμο ζήτημα στην πολιτική του Κόμματος, που από την ίδρυσή του ακόμα άνοιξε μέτωπο ενάντια στη νάρκωση του λαού. Ενάντια στη χρήση όλων των ναρκωτικών μακριά από κάθε αντιεπιστημονικό διαχωρισμό σε μαλακά και σκληρά που παροπλίζουν την εργατική τάξη στο δρόμο για να αναλάβει τον ιστορικό της ρόλο, την κατάκτηση της εξουσίας, για μια κοινωνία ελεύθερη, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Παναγιώτης Κατηφές, υπεύθυνος του Τμήματος κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ που ανοίγοντας την ομιλία του τόνισε: «Ως Κόμμα έχουμε σταθερά στις ιεραρχήσεις μας την πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και τον τρόπο ζωής που αυτή συμβολίζει. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού η δική μας αντίληψη για την οργάνωση της κοινωνικής ζωής θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Θέλει τον άνθρωπο πρωταγωνιστή και παραγωγό του κοινωνικού πλούτου αλλά και ενεργό πρωταγωνιστή στον έλεγχο της ίδια της ζωής όλης της κοινωνίας». (Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία).

Παρεμβάσεις έγιναν ακόμα από τη Λήδα Μαλάμη, μέλος του Τμήματος Κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ (διαβάστε εδώ την παρέμβασή της) και από τον Δήμο Γαλανόπουλο εκ μέρους της ΚΝΕ (διαβάστε εδώ την παρέμβασή του), ενώ ακολούθησε πλούσια συζήτηση.