ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: Ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση το «Πανευρωπαϊκό Ατομικό Συνταξιοδοτικό Προϊόν»

Παρέμβαση στη συζήτηση σχετικά με το λεγόμενο «Πανευρωπαϊκό Ατομικό Συνταξιοδοτικό Προϊόν» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες έκανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Το Πανευρωπαϊκό Ατομικό Συνταξιοδοτικό Προϊόν που αποφασίζετε σήμερα είναι πανευρωπαϊκή ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, κίνδυνος – θάνατος για τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα τους νέους.

Ένα μεγάλο εμπόδιο στην κερδοφορία, ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, οι κατακτήσεις σε συντάξεις και Υγεία, η δημόσια κοινωνική ασφάλιση, μετά από χρόνια περικοπών, ισοπεδώνονται. Επιχειρήσεις και κράτος, όχι μόνο απαλλάσσονται από το βάρος τους, αλλά κερδοσκοπούν στις πλάτες των εργαζόμενων.

Είναι καθαρή ιδιωτική ασφάλιση, συμπλήρωμα στις κρατικές συντάξεις πείνας, για δουλειά έως θανάτου με «ενεργό γήρανση». Αν βέβαια σου μένουν για να «επενδύσεις» με τσακισμένους μισθούς. Καμιά απολύτως εγγύηση ότι θα πάρεις πίσω όσα έδωσες. Όλα τα αποθεματικά στον τζόγο των χρηματιστηρίων, τζάμπα χρηματοδότηση των μεγάλων επιχειρήσεων. Ένα ακόμα δώρο σ’ αυτές, στις τράπεζες και τις ιδιωτικές ασφαλιστικές.

Συναγερμός για εργαζόμενους, παλιούς και νέους.

Μαύρο στο πραγματικό μέτωπο νεοφιλελεύθερων, σοσιαλδημοκρατών, δήθεν «αριστερών» τύπου ΣΥΡΙΖΑ που κρύβουν την ταύτισή τους και εδώ με ψεύτικα δίπολα και διλήμματα.

Ταξικός αγώνας, ενίσχυση των κομμουνιστών, είναι η μόνη εγγύηση για κοινωνική ασφάλιση και εργατικά δικαιώματα».