ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ 13 ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Απόφαση 24ωρης πανελλαδικής – παναυτεργατικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στις 3 Ιούνη

Φωτό αρχείου από παλαιότερη απεργιακή συγκέντρωση των ναυτεργατών

Απόφαση 24ωρης πανελλαδικής – παναυτεργατικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στις 3 Ιούνη πάρθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν στις 26 Μάη οι εκπρόσωποι των 13 ναυτεργατικών σωματείων, με αιχμή «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο, τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα».

Η έναρξη της απεργίας στις 3 Ιούνη είναι στις 00.01 και η λήξη της είναι στις 24.00. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και των Σωματείων στις 10 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά.

Κορυφαίο πρόβλημα που αναδείχθηκε στη σύσκεψη, αναφέρουν, «είναι το υπό κατάθεση αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση και αναμένεται να πάρει σύντομα τον δρόμο για τη Βουλή».

Σε ό,τι αφορά τον χαρακτήρα αυτού του νομοσχεδίου εκτιμούμε, σημειώνουν, «ότι αυτό επιχειρεί να δώσει ένα νέο συντριπτικό χτύπημα στα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα που όλα τα τελευταία χρόνια της κρίσης βρίσκονται στο στόχαστρο των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας».

Όπως υπογραμμίζουν, «μπροστά σε αυτή την επώδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται για τα εργατικά και ναυτεργατικά δικαιώματα και χωρίς αυταπάτες ότι τα αναφερόμενα μέτρα ισχύουν για άλλους και όχι για μας, το αντεργατικό αυτό κατασκεύασμα μας αφορά όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα και πρέπει σύσσωμος ο ναυτεργατικός κόσμος να αντισταθεί, να παλέψει για να πάρει πίσω τώρα η κυβέρνηση το νομοσχέδιο-οδοστρωτήρα σε βάρος των δικαιωμάτων μας».

Σε αυτή την κατεύθυνση, καταλήγουν, «οργανώνουμε και ενημερώνουμε τους ναυτεργάτες και δίνουμε μαχητικά και ενωτικά τον αγώνα για την επιτυχία της απεργίας στις 3 Ιούνη 2021 για να εμποδίσουμε την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή» (διαβάστε εδώ αναλυτικά).