ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΣΕΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ : Καταγγέλλει την άρνηση του υπουργείου να συναντηθεί με αντιπροσωπεία τους

Το γεγονός ότι με ευθύνη του υπουργείο Ναυτιλίας δεν έχει γίνει ακόμα συνάντηση με τη Συντονιστική Επιτροπή ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών, η οποία σε πρωτοβουλία με την ΠΕΜΕΝ, έχει στείλει από τις 9 Μάη αίτημα για συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου για τα οξυμένα προβλήματα που ανέδειξε η Συνέλευση καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή.

Σημειώνει πως «στις πρώτες προσπάθειες επικοινωνίας δινόταν η υπόσχεση στον Πρόεδρο της Συντονιστικής ότι η συνάντηση θα έκλεινε μέσα στη μέρα, κάτι που προφανώς δεν συνέβη ποτέ.

Στην τελευταία επικοινωνία με στέλεχος από το γραφείο του ΓΓ του Υπουργείου, ενημέρωσε ότι η συνάντηση δεν ήταν δυνατή το προηγούμενο διάστημα λόγω απουσίας του ΓΓ στο εξωτερικό αλλά και εξαιτίας των εκλογών! Ενώ ανέφερε, ότι δεν συντρέχει ουσιαστικός λόγος συνάντησης αφού τα προβλήματα στα οποία αναφέρεται η συντονιστική έχουν δρομολογηθεί προς επίλυση!

Αποκορύφωμα ήταν η δήλωση πως η καθυστέρηση για την μη καταβολή του επιδόματος του προηγούμενου κύκλου μέχρι σήμερα, είναι γιατί το χρονικό διάστημα από την ολοκλήρωση του είναι μόνο 1,5 μήνα!

Καλούμε τους συναδέλφους Μηχανικούς να βγάλουν τα συμπεράσματα τους από την κατάσταση που ζούμε καθημερινά και στην προσπάθεια μας να αναβαθμίσουμε τις γνώσεις μας για να μπορέσουμε να δουλέψουμε και να ζήσουμε τις οικογένειες μας αξιοπρεπώς. Ας σκεφτούμε όλοι ποιος επωφελείται από αυτή την κατάσταση, την ίδια στιγμή που οι ιδιωτικές ναυτικές σχολές ανοίγουν η μία μετά την άλλη ζητώντας πελατεία.

Η Γενική Συνέλευση ανέδειξε μια σειρά προβλήματα, όπως οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, κτηριακές, υλικοτεχνικές υποδομές, την υποβάθμιση σπουδών, την υπονόμευση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας, όπου με βάση το σχέδιο του νέου κανονισμού σπουδών, η Συντονιστική Επιτροπή αποκλείεται από την συμμετοχή στα όργανα διοίκησης.

Η Συντονιστική Επιτροπή, οι μετεκπαιδευόμενοι, σε κοινή δράση με την ΠΕΜΕΝ, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για Αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν, Σύγχρονη, Ανώτατη Ναυτική Εκπαίδευση, για την ανάδειξη και αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων που έχουμε στο ΚΕΣΕΝ και δεν είναι αποσπασμένα από τα γενικότερα προβλήματα που βιώνουμε στα καράβια».