ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ : Με κινητοποίηση στο ΥΕΝ απαίτησαν καμία αλλαγή χρήσης στη Ν/Ζώνη

«Καμία αλλαγή χρήσης στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη», απαίτησαν με κινητοποίηση στο ΥΕΝ το πρωί της Παρασκευής 4 Οκτώβρη  τα Παραρτήματα Πειραιά και Σαλαμίνας του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών.

Η κινητοποίηση έγινε καθώς στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) στο υπουργείο Ναυτιλίας είχε προγραμματιστεί η οριστικοποίηση της αλλαγής χρήσης του Νέου Μόλου Δραπετσώνας και του μόλου της ΔΕΗ. 

Ωστόσο, κάτω από τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, αλλά και όσες προηγήθηκαν, η Επιτροπή τελικά ανέβαλε τη συνεδρίασή της.

Παράλληλα και μετά από απαίτηση των σωματείων έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τον υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη και του εξέφρασαν τα αιτήματά τους. Από την πλευρά του ο υπουργός ανέφερε ότι το ζήτημα της μη αλλαγής χρήσης στη Ν/Ζώνη, αλλά και της ανάπτυξής της αποτελεί πλέον κεντρικό ζήτημα συνολικά της κυβέρνησης και όχι επιμέρους υπηρεσιών.

«Όχι στο κλείσιμο της Ζώνης. Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην εργασία», ανέγραφε το πανό των σωματείων, ενώ στη συγκέντρωση μίλησε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας. (Δείτε εδώ video).

Ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της κινητοποίησης και της συνάντησης της αντιπροσωπείας με τον υπουργό. Παράλληλα κάλεσε σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση για νέα συνεδρίαση της ΕΣΑΛ προκειμένου να υπάρξει νέα άμεση παρέμβαση των συνδικάτων προκειμένου να μην περάσουν οι αντεργατικοί σχεδιασμοί.

ΣΧΕΤΙΚΑ

  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ

Συγκέντρωση στο ΥΕΝ στα πλαίσια 24ωρης απεργίας απαιτώντας καμία αλλαγή χρήσης στη Ν/Ζώνη (ΦΩΤΟ)

09:38