ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ – ΦΟΡΕΙΣ Καταγγέλλουν το όργιο καταστολής κυβέρνησης – αστυνομίας

 

Την απρόκλητη επίθεση της κυβέρνησης με στόχο να διαλύσει τη συγκέντρωση στην Αθήνα, που τηρούσαν όλα τα μέτρα προστασίας και διαδήλωναν με τα επίκαιρα συνθήματα και μηνύματα του Πολυτεχνείου, καταγγέλλουν σωματεία εργαζομένων και μαζικοί φορείς.

«Το όργιο αυταρχισμού και καταστολής της κυβέρνησης ενάντια στους διαδηλωτές από σωματεία και μαζικούς φορείς που συμμετείχαν στη σημερινή διαδήλωση», καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. «Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου», υπογραμμίζει, «είναι ζωντανό. Γι αυτό και ανυποχώρητα συνεχίζουμε στο δρόμο του Νοέμβρη. Καμία κυβέρνηση δεν θα βάλει στο γύψο τους αγώνες μας. Δε θα αφήσουμε τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς να ρημάξουν τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας. Ο στόχος τους να χτυπήσουν το μήνυμα του Πολυτεχνείου δεν πέρασε».

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας σε δελτίο Τύπου καταγγέλλει «την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στα συνδικάτα και τους διαδηλωτές». «Ο αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης -υπογραμμίζει- απέτυχαν».

«Οι συμβολικές κινητοποιήσεις το πρωί στην αμερικάνικη πρεσβεία και το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας έστειλαν το μήνυμα ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει, οι εργαζόμενοι, ο λαός με οργάνωση θα κάνει κουρελόχαρτο όλους τους αντιλαϊκούς νόμους», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής.

«Συνεχίζουμε στο δρόμο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, των αγωνιστών της εργατικής τάξης», τονίζουν το Εργατικό Κέντρο Λαμίας και σωματεία  της περιοχής, χαιρετίζοντας, «τη συμμετοχή συνδικάτων και συνδικαλιστών στους εορτασμούς του Πολυτεχνείου.

«Το εργατικό λαϊκό κίνημα ούτε φιμώνεται, ούτε τρομοκρατείται», τονίζει το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, δηλώνοντας ότι, «συνεχίζουμε τον αγώνα! Προετοιμάζουμε την 24ωρη απεργία στις 26 Νοέμβρη. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει του λαού η πάλη θα την σπάσει».

«Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες, αφού αποδείχτηκε ούτε η προστασία της δημόσιας υγείας ήταν πρόσχημα για το χτύπημα των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. Στόχος ήταν ο εορτασμός του Πολυτεχνείου και το μήνυμά του», αναφέρουν σε ψήφισμά τους το Εργατικό Κέντρο Σάμου, εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς του νησιού

«Την απαράδεκτη αλλά όχι πρωτόγνωρη ενέργεια τις αστυνομίας να προχωρήσει σε δεκάδες προσαγωγές συναγωνιστών και να δημιουργεί δικογραφίες με ψευδή στοιχεία, με ανύπαρκτα γεγονότα» καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας. Καταγγέλλει «την σύλληψη του μέλους τη διοίκησης του συνδικάτου μας Χατζάρα Λάμπρου, την δημιουργία κατηγοριών από την φαντασία τους. Είναι γνωστή πρακτική , πάει χέρι χέρι με το όργιο καταστολής και βίας που ζήσαμε όλοι και είδε από τα ΜΜΕ όλος ο λαός».

«Εξοργιζόμαστε με όλους τους μόνιμους καλοθελητές που εδώ και μέρες με ατέλειωτα ρεπορτάζ και αρθρογραφία “ανησυχούσαν” για τη διασπορά στις εκδηλώσεις εορτασμού, έφτασαν στο σημείο να εγκαλούν την κυβέρνηση γιατί δεν έδωσε πρόστιμα και παραήταν ανεκτική! Δεν αφιερώνουν όμως τον ίδιο χρόνο στις ευθύνες της για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας» σημειώνει η ΟΕΝΓΕ και προσθέτει πως «οι διαδηλωτές ακολούθησαν με υποδειγματικό τρόπο τα υγειονομικά πρωτόκολλα φορώντας μάσκα και τηρώντας αποστάσεις ανάμεσα τους. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι η προστασία απ’ την πανδημία για την απαγόρευση ήταν μόνο το πρόσχημα, αφού οι πρώτοι που αγνόησαν προκλητικά τα μέτρα προστασίας ήταν η κυβέρνηση, το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί».

«Είναι βαθιά νυχτωμένη η κυβέρνηση της ΝΔ και όποιος άλλος νομίζει ότι θα ξεμπερδέψει με το αγωνιστικό και εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου», αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος –  Τροφίμων – Ποτών. Η επίθεση αυτή, συνεχίζει η Ομοσπονδία, «δείχνει το τι θα ακολουθήσει, θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου για να περάσουν τα νέα μέτρα που θα μας κάνουν σύγχρονους σκλάβους».

«Η απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στη συμβολική συγκέντρωση στα Προπύλαια, με χημικά, αύρες, με αναίτιες και απρόκλητες επιθέσεις, με στοχοποίηση συνδικαλιστών, με δεκάδες προσαγωγές και βίαιους τραυματισμούς διαδηλωτών, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση είχε στόχο τον ίδιο τον εορτασμό του Πολυτεχνείου και τα αντιιμπεριαλιστικά του μηνύματα», αναφέρει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής. Με ψήφισμά τους, το όργιο καταστολής καταδικάζουν Ομοσπονδίες, Ενώσεις, Σύλλογοι Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων και Αυτοαπασχολουμένων.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής τονίζει ότι «έφτασαν στο σημείο, αναφέρει, να κάνουν προσαγωγές συνδικαλιστών και πρωτοπόρων αγωνιστών. Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και ο συνάδελφος Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Συνδικάτου, της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ» και επεσήμανε πως «Συνεχίζουμε τον αγώνα για τη διασφάλιση του εισοδήματος και την προστασία της υγείας μας. Προετοιμάζουμε την 24ωρη απεργία στις 26 Νοέμβρη».

Το  όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και καταστολής, καταδικάζουν το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας, καθώς και πολλά επιχειρησιακά σωματεία.

Το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ σημειώνει ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Η επίθεση αυτή αποτελεί την τροχιοδεικτική βολή για το τι θα ακολουθήσει, θέλουν κλειστά στόματα για να περάσουν τα νέα μέτρα που θα μας κάνουν σύγχρονους σκλάβους.

«Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε η κινητοποίηση στα Προπύλαια, με αποτέλεσμα να συλληφθούν μεταξύ άλλων και 2 μέλη των ΔΣ των Συλλόγων μας», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση τους οι Σύλλογοι Γυναικών Χαϊδαρίου και Αγίας Βαρβάρας.

«Την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στα συνδικάτα και στους διαδηλωτές», καταγγέλλουν ακόμα η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Ερευνητικό Κέντρο «ΑΘΗΝΑ», με ψήφισμα που συνυπογράφουν.

Το Εργατικό Κέντρο CGT Bouches du Rhône «εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους στην Ελλάδα και στο ΠΑΜΕ οι οποίοι σήμερα υπέστησαν τη βία της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για την 17η Νοέμβρη». «Η σύλληψη των αγωνιστών και αγωνιστριών, των στελεχών των συνδικάτων του ΠΑΜΕ», αναφέρει, «η επίθεση ενάντια στους διαδηλωτές που προκάλεσε τραυματίες, οι επιθέσεις ενάντια σε βουλευτές του ΚΚ Ελλάδας, είναι η απάντηση της κυβέρνησης στις διεκδικήσεις των εργαζομένων, των ανέργων, των φοιτητών, των συνταξιούχων». Το Εργατικό Κέντρο CGT Bouches du Rhône «είναι αλληλέγγυο με τους εργαζόμενους στην Ελλάδα και το ΠΑΜΕ, μέσω των αγώνων και κοινών διεκδικήσεων, όπως στη Μασσαλία σήμερα το πρωί για την Υγεία και τις αυξήσεις στις συντάξεις. Το Εργατικό Κέντρο CGT Bouches du Rhône απαιτεί τον τερματισμό της καταστολής ενάντια στους αγώνες στην Ελλάδα και την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων».

Την απρόκλητη και άνανδρη επίθεση καταγγέλλει το ΔΣ του Συλλόγου «Εμείς που σπουδάσαμε στο σοσιαλισμό»

Τον κυβερνητικό αυταρχισμό, την αστυνομική βία και καταστολή καταδικάζουν επίσης με ψηφίσματα και ανακοινώσεις τους η ΕΛΜΕ Λήμνου – Αγίου Ευστρατίου, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. ΗρακλείουΣυνδικάτα, Σωματεία, Σύλλογοι, Ενώσεις και Φορείς της Ικαρίας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών, το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων, το Σωματείο Τροφίμων και Ποτών Ν. Χανίων, το Συνδικάτο Κατασκευών Ν. Χανίων, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ν. Χανίων, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού, το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά, το ΔΣ του ΠΣΕ ΟΓΑ, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Θήρας Νομού Κυκλάδων, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών – Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής, το Σωματείο Εργαζομένων στην «First Data», το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής – Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού.

Η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, το ΔΣ του ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης», το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου και ΝΠΙΔ Ν. Αχαίας, η Ομάδα Γυναικών 7ου Διαμερίσματος Αθήνας (μέλος της ΟΓΕ), ο Σύλλογος Γυναικών του 2ου Διαμερίσματος (μέλος της ΟΓΕ), η  Ομάδα Γυναικών Σεπολίων – Κολωνού (μέλος της ΟΓΕ), η Ομάδα Γυναικών Πετραλώνων – Θησείου (μέλος της ΟΓΕ), το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας, το Σωματείο Εργαζομένων στο ΑΤΤΙΚΟΝ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος», ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περάματος, το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΣΕΔΑΠ), ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου, ΕΛΜΕ Ζακύνθου.