ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΜΑΡΙΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ: Σταθερή η αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού κατά της ισραηλινής κατοχής

Ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, συναντήθηκε στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, με αντιπροσωπεία της πρεσβείας του κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα, με επικεφαλής τον πρέσβη Μαρουάν Τουμπάσι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο παλαιστινιακό πρόβλημα και οι βαριές συνέπειες που θα προκαλέσει η επικίνδυνη απόφαση του Ισραήλ να προχωρήσει σε προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών στην Κοιλάδα του Ιορδάνη – Δυτική Όχθη, που έχει αναγγελθεί για την 1η Ιούλη.

Ο Γιώργος Μαρίνος εξέφρασε τη σταθερή αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού κατά της ισραηλινής κατοχής, ενημέρωσε τον πρέσβη για τις πρόσφατες Ερωτήσεις του ΚΚΕ στη Βουλή και την Ευρωβουλή και τη συνέχιση της πάλης του Κόμματος ενάντια στην κατοχή, στις προσαρτήσεις και τη λεγόμενη συμφωνία του αιώνα που προωθεί ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός σε συνεργασία με το ισραηλινό κράτος. Αναφέρθηκε στις συνεχείς παρεμβάσεις του ΚΚΕ προς την ελληνική κυβέρνηση για την υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης της Βουλής για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης στη βάση των ορίων του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.